Zomersnoei voor een volle oogst

In Haarlem knipte ik de weelderige takken van de druif waardoor de druif meer licht kreeg en zoeter werd.

Hier in Friesland zouden we de kleine pruimpjes, appeltjes en peertjes plukken, waardoor de anderen vol en groot konden worden. Maar door de vorst in het voorjaar hangt er bar weinig aan. Niks niet plukken dus…

Zomersnoei in je leven en onderneming is nodig voor rijping van een mooie oogst. Je verwijdert dat waar onnodige energie toe gaat. Jouw eigen energie bundelt zich en richt zich op het GOUD in je leven. GOUD is tegelijkertijd Genieten, Ontvangen, Uiten en Delen.

Heb ik een aantal klanten losgelaten die niet meer passen bij wat ik deel.

Heb ik het aantal abonnees op mijn nieuwsbrief teruggebracht van 1450 naar 776.

Heb ik mijn aanbod voor het najaar helder voor ogen en heb alles geschrapt dat toch ‘teveel’ blijkt te zijn. Ook alle dingen die heel erg leuk zijn ; )

En zelfs in onze relatie doen mijn lief en ik aan zomersnoei. Na bijna drie jaar buffelen en hoge stress, zaten we niet echt lekker in onze patronen naar elkaar. Wat werkt wel, wat werkt niet en wat is dienend aan onze liefde en huwelijk.

Zomersnoeien is niet met de grote hark door dat wat groeit gaat. Het gaat om nauwkeurig voelen en afwegen wat je gaat laten sterven om iets anders een groter leven te gunnen. Dat doe je met zorgvuldigheid, dankbaarheid en liefde.

Wat mag jij snoeien waardoor jouw GOUD nog voller en rijper wordt?

En mocht jij ook willen leven en ondernemen in het ritme van de (en jouw) natuur, vraag dan een intake aan voor mijn jaarprogramma Ondernemen en Leven in Tovervloed. 

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwitterlinkedinmail

Eén gedachte over “Zomersnoei voor een volle oogst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *