Herfst.. vier je eigen oogstfeest

Gisteren stapten we met Nieuwe Maan door de Leeuwenpoort. Overal op internet kun je lezen hoe belangrijk dat is, dat de codes van Sirius in ons komen, dat we op onze troon mogen gaan zitten en nu echt ECHT mogen gaan doen waarvoor we op aarde zijn.

Dit is waar… en dit is al waar sinds 2008 toen de energiefrequenties van de Nieuwe Aarde in 3d kwamen. Sindsdien is het een rollercoaster van energieen, ascensies en beloften van een Nieuwe Wereld. De tijd waarin ‘wij wakker werden’.

En dit is ook waar. Maar hoe langer en verder ik me in de verschillende dimensies begeef, hoe belangrijker voel ik dat we hier zijn om alles te belichamen. Dat wij de aardse magie mogen (be-)leven, omringd door alle prachtige natuurwezens.

Belichamen doen we op aarde in ons lijf (duh…), in de cyclus van de seizoenen, het natuurlijke instinct in ons en de beweging van de maan. Hier begint het, elke keer weer. We kunnen pas hoog vliegen met onze voeten stevig op de grond.

En onze voeten stappen nu de herfst in.  Het westen op het jaarwiel dat begin augustus start. Het hoogtepunt van de herfst is op 23 september tijdens de herfst equinox. We kantelen dan weer van de Reis van de Held in de buitenwereld naar de Reis van de Heldin in de binnenwereld.

Surf mee op de energie van de herfst en vier je eigen oogstfeest. Het graan staat vol op het land, de druiven worden zoet. Alles wat je gezaaid, gewenst en gecreëerd hebt in de lente, aandacht gegeven, verwezenlijkt en in het licht gezet in de zomer, is nu hier om ontvangen te worden. Met je armen wijd open ontvang je alles wat er deze cyclus tot je is gekomen. Hoe wijder je armen, hoe meer je hart open gaat, hoe meer je je ‘tovervloedsspier’ traint.

Dat oogsten gaat niet alleen over vreugde en blije dankbaarheid. Het gaat ook over verdriet, over frustratie, over niet lukken en wel willen, over klein blijven omdat je niet durfde. En ja, ook dat is oogsten en de lessen ervan innemen. Wie dat doet en durft loopt het pad van wijsheid.

Blik eens terug en maak een lijst van alles dat er begin dit jaar niet was. Van nieuwe vrienden, projecten, klanten tot nieuwe inzichten. Van prachtige bloemen tot blauwe plekken. Een E-valuatie van jouw leven, waarbij je jouw ‘Essentie waardeert’.

Wat heb jij dit jaar aan waarde gewonnen?

Waar ben je gestruikeld en hoe was het opstaan?

Waar was je bang en ben je toch gegaan, of toch maar niet en dat is ook okay

Wanneer was er verbinding tussen hart en hoofd? Wanneer niet?

Waar was je eenzaam en waar kwam de verbinding?

Wat bracht het leven waar je om vroeg?

Wat bracht het leven waar je totaal niet om vroeg?

Wat ontving je groots en zag je helemaal niet?

Wat ontving je klein en waar genoot je van?

Aan wie ben jij schatplichtig? Wie heeft jou geïnspireerd? Heb je dat gedeeld met diegene of met de wereld? Hoe gul ben jij hierin of houd je het liever voor jezelf?

Vier het feest van de herfst door te zien wat het leven je brengt. Dan kun je tijdens de herfst-equinox helder de balans opmaken wat je wel en niet mee wil nemen, de nieuwe cyclus in.

En mocht jij ook willen leven en ondernemen in het ritme van de (en jouw) natuur, vraag dan een intake aan voor mijn jaarprogramma Ondernemen en Leven in Tovervloed. 

ps: mijn afwezigheidsmelder staat aan, de komende maan ben ik op vakantie. Genieten van mijn oogst en even helemaal niks achter het beeldscherm. Geniet jij ook nog even van de Hollandse zomer.

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwitterlinkedinmail

4 gedachten aan “Herfst.. vier je eigen oogstfeest”

  1. Ik geniet van je heldere kijk en verwoording van zaken waarover de laatste tijd soms erg hoogdravend gedaan wordt. Er is telkens zin of gedachte die blijft nazinderen en die ik voor mezelf in velerlei kleuren moet bekijken en/of herkauwen. Bedankt daarvoor!
    Nicole

    1. Hi lieve Marleen, beetje laat… Hoop dat je een mooie oogst hebt gehad en nu de druivenschillen los mag laten voor een ‘lege’ winter. Heb het goed x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *