Volle maan en je eigen straatje schoonvegen

Ik ben voor deze tijd geboren en velen met mij. Niet door een groots lichtwerker te zijn en de aarde te moeten helen, wel door licht te schijnen op dat wat zichbaar mag worden. Dit kan alleen maar door mijn eigen werk te doen, licht te schijnen op mijn eigen drek, door mijn eigen straatje schoon te vegen. Schoon van oud karma, van woede en schuld en slachtofferschap en aanklagen. Om stukje bij beetje samen te vallen met die grootsheid in me, dat schitterende wezen vol liefde en kracht.

Wanneer iedereen haar en zijn eigen straatje schoonveegt, opent zich een krachtig grid van liefde en stroming. (Dank Ophira  voor je prachtige visioen hierin.)

Dit weekend heb ik in mijn cirkel van geliefde mensen mijn slachtoffergedrag los kunnen laten. Dit, zonder dat ik me er van bewust was dat dit gebeurde. Mijn hulproep naar het universum wordt altijd beantwoord, maar eigenlijk nooit in de vorm die ik voor ogen heb ; )

Nu ik nog aan het bijkomen ben van deze integratie, tune ik vandaag in op de Volle Maan en op het collectief.

En natuurlijk: we walk eachother home. Wat ik dit weekend heb mogen meemaken, is een voorproefje van dat wat mogelijk is. Voor jou, voor je relaties, voor het collectief.

Het is een maan vol beloftes. Een mogelijkheid om uit vet oud karma te stappen, om je echt los te maken van die kauwgum en trekkracht van de slachtoffer, aanklager en reddersrol.

Vingerwijzend naar je omgeving, de ander beschuldigen en aanklagen. Een pistool in je handen.

Veel van ons zijn hier (voor een groot deel) aan voorbij (Thank Goddess…) en voelen de drie vingers naar onszelf. Kijk eens, ik ben fout!

We voelen de drie vingers als oordeel naar ons zelf, de zweep erover als het weer niet lukt. Maar die drie vingers zijn niet de vingers van veroordeling, maar staan voor mildheid, liefde en vergeving. Om in het midden te komen, in jouw volwassenheid en in liefde het pistool in je hand en de drie wijzende vingers naar jezelf om te vormen naar jouw openende hand. In kracht en in kwetsbaarheid.

Kijk, dit ben ik. In mijn volle glorie, met mijn grootste potentieel en vuurkracht. Krachtig en raakbaar tegelijkertijd.

Wanneer je hier ook een ‘ja’ op voelt, vind je het misschien fijn om de energie van deze Volle Maan te gebruiken in dit proces.

Volle maan ritueel

 

Maak een vuurtje voor jezelf en zet er een kom water naast.

Eer jouw vuur en dompel je handen in het water. Was het in pure onschuld. Niet als manipulatie, maar echt in de puurheid. Was dan je voeten en laat de vergeving haar werk doen. De Godin die jou koestert, het pure aanwezige mannelijke.

Laat dan vrij, alles waar je je aan vasthoudt dat nog beschuldigt, slachtoffert, schuldig voelen.

Doe dit op je eigen manier. Roep jouw gidsen en natuurwezens aan. Vergeet de trollen niet. Zij kunnen je hier zo in ondersteunen. En volgens hen gaat het dan een stuk sneller, met pret, lol en samenwerking.

Je kunt erover schrijven en het in het vuur brengen.

Je kunt het zingend aan het water meegeven.

Bellen blazend aan de lucht

met je billen stevig op de aarde.

Heb het goed en blijf nog even oogsten de komende dagen, woensdag is de equinox en kantelen we naar de donkerte.

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwitterlinkedinmail

2 gedachten aan “Volle maan en je eigen straatje schoonvegen”

  1. Je bent gezegend met een scherpe pen en heldere woorden. Dank, ik had het niet beter kunnen lezen. Verantwoording nemen om idd eerst je eigen straatje schoon te vegen……. Ik pak er een verse bezemsteel voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *