Salesfunnels, wie komt er in mijn trechter?

Nieuwsgierig en onderzoekend, weerstand en frustratie, verbazing en een glimlach. Als begeleider van ondernemers volg ik de nieuwste ‘inzichten’. Schrijf ik me in voor online trainingen en lees ik de nieuwste boeken. Ik leer ervan of ik (en dat gebeurt steeds vaker) wordt bevestigd in mijn eigen visie van Ondernemen in Tovervloed.

Kort geleden schreef ik over de ware betekenis van business en bootcamp.

Graag neem ik jullie mee in de term ‘Salesfunnel’.

Bergen ondernemers zijn op dit moment trechters aan het maken (een funnel is een trechter), waarin jij als klant gelokt wordt.

De instap is breed en aanlokkelijk. Een gratis weggever (brrrrr), je geeft je email adres en stapje voor stapje loop jij de trechter in. Met als doel natuurlijk dat je niet meer teruggaat (terug kan) en uiteindelijk door dat nauwe gat gaat waardoor je VIP-klant (brrrrrr) wordt.

Teksten als ‘stuur ze na het downloaden van het e-book, op dag 1, 3, 5, 7, 8, 11, 14 een mail met steeds iets aanlokkelijks’, stap voor stap haal je ze binnen. (vooral dat ‘ze en ‘haal je ze binnen’). Die mails zijn volledig geautomatiseerd, daar hoef jij als ondernemer niet voor in contact.

Dat het werkt? Vast wel hier en daar. Of je zo klanten wil krijgen? Het is een weg waar je voor kunt kiezen. Zou je zelf zo klant willen worden of zijn?

Wanneer je echt echt je zielspad volgt en dit gaat leven, komen de klanten vanzelf. En gedurende dat proces, kom je zelf al je schaduwkanten tegen om te helen. Je geloof in overvloed, in goed genoeg zijn, in je zelf waardevol vinden. In te durven overgeven aan het ‘grotere’ en dat hier te manifesteren op aarde.

Daar zijn geen trucjes en oude Industriele revolutie schaarste denken bij nodig.

Echt… en dan kies jij met wie jij wil werken, waardoor het een gelijkwaardige samenwerking wordt. Zo doen de ondernemers aan het jaarprogramma Ondernemen in Tovervloed met een volle ‘Ja’ mee. Commitment van hun en van mij. Voor veel deelnemers is die ‘ja’ spannend, omdat ze ‘het’ dan echt aangaan. Een deal met je ziel ; )

Als die ‘Ja’ wordt uitgesproken, voel ik het veld verdiepen en verbreden. Wordt de groepsenergie sterker en de mogelijkheden grootser.

En is die ‘ja’ er niet, dan is het ook helemaal okay en is het de tijd nog niet, of kan ik hen niet bieden wat ze zoeken.

Hebben jullie nog meer businesstermen die ik kan toevoegen aan de Brrrr Business Bingo?

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *