Over van 3d naar 5d en nog zo wat…

Deze week werd me drie keer gevraagd wat mijn kijk is op het ‘met zn allen verkassen van 3d naar 5d als we maar in de liefde blijven…’

Dat vroeg om een stukkie dat al even in mij sudderde.

In ieder geval gaan we niet van 3D naar 5D. We verlaten 3D namelijk helemaal niet, want dit is ons lichaam. Deze aarde, de wereld waar we in leven is drie dimensionaal. (of… ervaren we als drie dimensionaal)

Je hoort maar weinig mensen over de vierde dimensie, alsof we die al betreden en veroverd hebben…

De vierde dimensie gaat over tijd. Waarschijnlijk heb je wel ervaren dat tijd ‘kneedbaar’ is. Het ene uur is het andere uur niet, soms gaat het super traag en soms vliegt het zo om. Bijzonder vind ik de ervaring van ‘buiten de tijd’ zijn. Je bent dan buiten de chronologische tijd. In de vierde dimensie bestaan vele tijden: Kairos tijd, of de oersoeptijd, of drakentijd, circulaire tijd, spiraalsgewijze tijd, of de tijd van de Maya’s… De ‘vierdimensionale’ tijden komen echter samen in deze driedimensionale wereld, in de chronologische tijd. We hebben nog steeds 24 uur per dag, seizoenen zijn leidend en we worden elk jaar een jaar ouder. Dit kun je niet ‘overslaan’ en verlaten. Nee, de 4e dimensie ervaren we IN de 3e dimensie. Met ons lichaam en onze geest kun je hier intens van genieten én magisch gebruik van maken.

De vijfde dimensie is de dimensie van rijkdomsbewustzijn en overvloed. Liefde met een grote L. De alle overstijgende liefde van niet-persoonlijke aard. In deze dimensie zijn we één, ik ben een andere jij, Namasté en zo….

Maar ‘wij’ met ons lichaam kunnen niet naar die andere dimensie, want als wij één zijn, ben ik niet ik en jij niet jij…

uhm…

dus ook 5d mag in deze dimensie geleefd worden. In dit lichaam weten dat je één bent met alles én je individualiteit volledig leven. Want dat is het ‘spel’ dat jij hier in deze 3d vorm, dit heerlijke lichaam, mag uitvinden.

Dan kun je ervaren dat de basis vreugde is, volledige liefde, dat je onderdeel bent van een grootse Flower of Life, van al die individuen die samen vallen met hun plek en precies daar doen wat de bedoeling is van hun leven. Dat je God, de Godin en tegelijkertijd mens bent.

Geen heppiedepeppie 5 dimensionale werkelijkheid dus waar het donker ‘opgelost’ wordt in hogere frequenties en licht.

Een 3d leven waar 5d en 4d geïntegreerd is, is een leven van én/én in plaats van of/of. Én dit lichaam met al haar emoties en die vaste materie van het vlees dat zoooo langzaam gaat af en toe. Én de vierde dimensie van de tijd anders ervaren en alle tijd hebben. Én de vijfde dimensie vol liefde en compassie voor al dat leeft, voor het grote wonder van het bestaan.

Dan wordt de magie en synchroniciteit – die er overigens altijd al was -zichtbaar, het toveren in de overvloed verschijnt.

Dan kun je samenvallen met je plek en daalt je wezen volledig in, in aanwezigheid.

Dus nee… ik ga niet van 3d naar 5d.

Veels te benieuwd hoe die 6e en 7e dimensie zich laat zien in 3d ; )

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwitterlinkedinmail

10 gedachten aan “Over van 3d naar 5d en nog zo wat…”

  1. Hallo Arianne. Wat mooi, de eenvoud in je blog over de dimenties. Voor mij voelt het als waarheid.
    Dank je wel.

  2. Arianne, ik ben erg blij dat ik voor het eerst je blog mocht lezen. Het is verhelderend en klaar; ik ben volledig mee met wat je verteld. want ik heb de afgelopen tijd heel wat hoogdravend geneuzel gelezen en gehoord. Daarbij heb je dan soms het gevoel: Ja, het zal wel.
    Ik ben erg dankbaar dat ik met je klare en nuchtere kijk mocht kennismaken.
    Nicole

    1. Dank je wel Nicole. Het is fijn om te delen en te voelen dat we op elkaars waarheden resoneren. We walk eachother home x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *