Over stress en bootcamps

Het is de week van de werkstress… Beroepsziekte nummer 1. Ongelooflijk dat al die mensen met een ‘geen 9 tot 5 -mentaliteit’ dit allemaal doodnormaal vinden. Stress is echt zo slopend voor ons lichaam.

Zelf ben ik al 25 jaar ondernemer omdat ik vrijheid wilde en mijn eigen tijd kon indelen. Eigenlijk ben ik altijd aan het werk en tegelijkertijd nooit.

Bijzonder toch dat veel ondernemers ook nog echt geloven dat ondernemen heel hard werken is, er zelfs opleidingen er voor volgen en trots zijn dat ze nauwelijks meer offline werken. Als jij gelooft dat je er hard voor moet werken, dan zal het ook zo zijn.

Bootcamp

Wist jij dat BOOTCAMP een Amerikaans begrip is uit het leger? Militairen moeten dagen achter elkaar oefenen en trainen tot ze geheel uitgeput zijn en dan nog even een tandje harder. De ‘boot’, de laars kwam van een majoor die je nog iets verder in de modder trapte, wegduikend voor potentiële kogels. Getraind om te doen en niets te voelen.

In business taal vertaald: pijn is fijn, bloed moet, doorgaan, focussen, online trainingen, gratis weggevers, beffen (bloggen, emailen, facebook ; ). Email lijst opbouwen, om de dag een automatisch mailtje sturen, spammen. Zichtbaar zijn, doorzetten. Altijd maar groei. Met als gevolg zielloze filmpjes op facebook en ondernemers die nog steeds in de schaarste zitten.

Ik heb zelfs geen business, daar zit het woord ‘busy’ in. Ik onderneem niet efficiënt, wel effectief.

Voor het vierde jaar ga ik van start met Ondernemen in Tovervloed. Meegaand op het ritme van de seizoenen, jouw GOUD ontdekkend (Genieten, ontvangen, uiten en delen). Er zijn nog vier plekken vrij. We starten 14 december.

Er zijn nog plekken voor het jaarprogramma ‘Ondernemen in Tovervloed’. Boek een gratis intake als het je roept.

De cirkel vormt zich al met prachtige vrouwelijke onderneemsters. De energie is zo krachtig dat ik besloten heb om toch weer met alleen vrouwen op reis te gaan.

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *