Liever succesvol zijn dan succes hebben

Veel van de ondernemers die ik begeleid hebben al een andere carrière achter de rug. In het bedrijfsleven, in de horeca, de media, advocatuur, medische wereld. Ze verdienden bakken met geld, konden het werk niet aan, werden gezien, hadden status en hadden succes.

Ergens liep het spaak. Een ziekte zoals bij mij, een burn-out, een scheiding trok aan de bel. Iets wat hen dwong naar binnen te keren en te luisteren naar de signalen van hun lichaam. Dit bracht hen naar de wensen van hun ziel. Die wensen gaan eigenlijk nog dieper, het gaat over de drive van de ziel. Van binnen naar buiten. Dat wat geleefd moet worden in de vorm van ondernemerschap.

Eigenlijk is dat deel van mijn ondernemerscoaching redelijk eenvoudig. Ik zie snel wat je op aarde komt doen, wat je wond is en je wonder en ik kan je helpen dit te creëren en te manifesteren. Brandstapel- en manifestatie angst brengen we naar het licht waardoor je echt vrij kunt ondernemen.Een andere ‘leuke’ waar ik pas sinds kort ben achter gekomen is dat deze ondernemers zichzelf saboteren omdat ze eigenlijk geen succes meer willen hebben.

Succes hebben

Want voor hen betekende succes hebben ook:

  • vet over je grenzen gaan
  • klussen aannemen ook al zit je vol uit angst dat er straks geen werk meer is
  • ‘ja’ zeggen om aardig gevonden te worden in plaats van uit je hart leven
  • geen tijd hebben voor wandelen in de natuur, hobbies, vrienden
  • te weinig tijd maken voor je kinderen, je geliefde, vrijen, samen zijn
  • altijd moe zijn
  •  je steeds leger voelen met een vollere bankrekening
  • niet of nauwelijks lummel, uitrol of suddertijd kunnen nemen

Logisch dat ze dat niet meer willen!

Succesvol zijn

Ondernemen in Tovervloed gaat niet over succes hebben, maar over succesvol zijn.

Het woord succes komt van het Latijnse woord ‘succedere’, dat betekent lukken, slagen. En tsja, wanneer ben je gelukt? Succes hebben, gelukt en geslaagd zijn, is gekoppeld aan de maatschappelijke status, de ratrace, ergens bij horen,  veel verdienen.

Succesvol zijn is verbonden met wie je bent, met spelen en genieten, met ‘scoren’ en ontspannen, met heel hard werken en daarna drie dagen vrij nemen, met een feestje bouwen omdat je workshop vol is. Reflecteren en stil zitten als er niemand naar je workshop komt, hier lessen uit halen en weer opnieuw beginnen. Je wond helen terwijl je je wonder leeft. Slenteren over de markt. Genieten van de boekhouding doen, van nieuwe dingen bedenken, van ondernemen in het ritme van de seizoenen en de maan,  je zelf trakteren op een gave retraite of een verre reis. Het voldane gevoel als je ziet wat je deelt met je klanten, hoe zij  genieten en groeien van dat wat jij biedt. Dankbaarheid.

Als ondernemerscoach garandeer ik je geen succes. Gelukkig niet. Wel garandeer ik je, als wij ons aan elkaar committeren, dat je succesvol zult zijn.

Er zijn nog plekken voor het jaarprogramma ‘Ondernemen in Tovervloed’. Boek een gratis intake als het je roept.

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *