Leven van je legende

‘Je verhaal laat je bij de deur,’ gebood de leraar in een van mijn eerste spirituele workshops bijna 30 jaar geleden. Je bent niet je verhaal, vergeet het, je bent iets veel mooiers, lichters, helers. Jij bent liefde.

Heel wat jaren heb ik hier op gewerkt. Om niet mijn verhaal te zijn, om me te onthechten. Gevoelens van vroeger niet te voelen, want nee, dát was ik niet (meer). Ik was iets groters, hogers, helers. Ik was liefde die geen donker kende.

Duh…

En nu begeleid ik al jaren mensen in hun Wond tot Wonder. Deze prachtige term heb ik overgenomen van Willem Glaudemans uit zijn boek ‘Vergeving’. Aan hem de eer.

We duiken diep de donkerte in, want oh wat is de donkerte mooi. Ik ben niet voor niets Schorpioen en Gele Krijger, niets liever dan diep duiken onder de oppervlakte, waar de rauwe waarheid huist.

Zij eigenen hun verhaal toe. Ja, dit ben ik, vertellen ze. Ik ben dit sprookje met heksen en wolven en obstakels en liefde en pek en veren. Dit ben ik. Ik ben Koning en Koningin van mijn legende. Met helpers als draken, walvissen, schildpadden en dolfijnen. Met liefdes en vriendschappen, kolommen van licht. Weerstand, tranen, lachen, verbinding, eenzaamheid, dromen en mogelijkheden. Ieders verhaal, zo uniek, zo spannend, zo pijnlijk, liefdevol en groots.

Het verhaal dat we op aarde vorm mogen geven, na al die eeuwen proberen en ervaring op doen in andere levens en planeten. NU is het de tijd. In liefde.

Zo begeleid ik anderen om samen te vallen met hun plek en val ik samen met de mijne. Van Wond tot Wonder is al jaren onderdeel van mijn jaarprogramma, maandag start ik met een cirkel een online programma.

Nieuwe vorm en verdiepte inhoud.

Mijn handen pakken dozen uit, mijn hoofd doet de boekhouding en mijn voeten lopen over het land. ‘Ik’ zwerf al ergens in de energie van walvissen, heb contact met de ziel en wezen van de deelnemers, dobber in het niet-weten, word gevoed door fluistering van mijn en hun voorouders. En boven mij vliegen twee gevleugelde eenhoorns, die ik sinds Haarlem niet meer heb gevoeld. Natuurlijk zijn zij er ook weer in deze winter om ons te begeleiden in de liefdevolle intelligentie van de kosmos.

Voel jij de uitnodiging om jouw legende op aarde te leven? Met ALLES wat daarbij hoort?

Duik diep de donkerte in en vind jouw parels op de bodem.

#tovervloed

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *