Lente Equinox en adempauze

Vannacht was de lente equinox. De dag is dan gelijk aan de nacht en alles staat even stil, voordat de energie kantelt naar meer licht. De zon neemt het over van het donker, de mannelijke energie wordt leidend.

Welkom licht, zon, warmte, leven!!

Hier op mijn magische plek in Friesland, voel ik die adempauze. Jeetje, wat ga ik lekker aan bij crises. Crisis is een Grieks woord en betekent ‘keuzes maken’. Keuzes die een respons zijn op dat wat nodig is. In eerste instantie: mouwen opstropen en gaan.

De adrenaline stuwde me voort en gierde door me heen. Lekker hoor! Echt, I love it. Handelen en dan opeens alles online doen. Met 75 deelnemers een geweldige verbindende bijeenkomst doen.

Maar adrenaline die blijft, zet zich om in stress. Al wil je rusten, je kan niet meer rusten. Het tast het immuunsysteem aan. En een sterk immuunsysteem is precies wat we nu nog meer dan anders nodig hebben.

Dus na de eerste acties, is het tijd om nieuwe keuzes te maken. Te voelen wat nu nodig is, wat me nu voedt.

Stilte en terugtrekken

Hoe gaaf ook al die initiatieven online zijn, de stilte roept. Met mijn handen in de aarde, leunend tegen mijn Kersenboom, mijmerend starend over het Friese platteland, dat ene muurtje verven en weer eens een stuk aan mijn boek schrijven.

Het is ‘ook nog’ afnemende maan. De energie van afronden en langzaam naar binnen gaan. Het leven wordt zoveel eenvoudiger wanneer je op deze energie surft.

Ga eens voelen wat nu nodig is. Wat JIJ nodig hebt, welke keuzes jij nu kunt maken. Niet vanuit haast ‘omdat je anders de boot mist’, of ‘geen inkomsten hebt’, maar vanuit rust en wijsheid.

Vertrouwen is alleen nodig als er geen vertrouwen is… 

Vertrouwen, hoe bizar het nu ook in de wereld is.

Vertrouwen dat je gedragen wordt

Vertrouwen dat het klopt wat er nu gebeurt en dat dit precies is wat jij nu nodig hebt om jouw wezen op aarde te brengen. Om jouw waarheid te leven

Vertrouwen…

Bij wie het resoneert: de kabouters staan in rijen klaar om juist dit ons voor te leven. Dicht bij huis, klein houden stapje voor stapje, genieten van spel en werk, zijn met wat er is. Welkom kabouters!

Al begrijpt je hoofd er niets van. Nodig je hoofd uit om te buigen voor dat wat groter is. Vraag je hoofd mee te werken aan die kleine stapjes. Met slimme ideeën, voorstellen vanuit overvloed, vanuit vertrouwen.

Dinsdag is het Nieuwe Maan.

Woensdag 25 maart van 10.00 tot 11.00 uur organiseer ik weer een online bijeenkomst.

Op woensdag voor 10.00 uur, kun je deelnemen via deze link.  https://zoom.us/j/2497388478

Ik vertrouw er op dat de inhoud weer precies afgestemd is op dat moment.

Tot aan de andere kant van de maan.

Heb het goed

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *