Komt een man bij de dokter

Komt een man bij de dokter met pijn in zijn maag, allergische reactie op voedsel, overgeven., kilo’s afvallen. Misschien galstenen, maag, darmen… Natuurgeneeskundig arts verwijst hem naar het ziekenhuis. Als het je galblaas is, dan niet gaan alternatieven, dan moet ie eruit.

Uitgebreid onderzoek volgt, slang in zijn maag, slang in zijn darmen. De doktoren kunnen niets vinden, behalve een licht geïrriteerde maagwand. Oh ja en een poliep van 1 mm in zijn darmen. Goedaardig, dat hadden ze getest. Die gaan we weghalen, vertelt de arts. Waarom?, zegt de man. Nou… het is dan nu wel goedaardig, maar het hoort er niet, dus die gaan we weghalen.

Hoeveel kans is er dat het kwaadaardig is? Dat is 1 %, volgens de statistieken, wanneer zullen we de operatie plannen? Dus 99% kans dat er niets aan de hand is. Met nog een kans dat als je daar gaat snijden dat het wel heftig reageert en alsnog kwaadaardig wordt? gaat de man de dialoog aan.

Tsja… je zal die 1 % maar zijn, brengt de arts er tegen in, ik zou het risico niet nemen.

De man zegt ‘nee’ tegen de operatie.

Dan geven we u wel maagbeschermers mee voor uw geïrriteerde maagwand. Das fijn, zegt de man. Wat is dat voor medicijn? Hij vraagt de bijsluiter en leest dat er wel een 20% verhoogde kans is op kanker door dit medicijn die de maag beschermt. Is dat niet een beetje hoog? vraagt de man aan de dokter. U wilt toch uw maagwand beschermen? Dan moet u dit nemen.

Tsja.. je zal die 20% maar zijn, zegt de man. Ook de medicijnen neemt hij niet en drinkt nu een volledig afgestemd kruidendrankje voor zijn maag.

Man is beter en gezond.

Dag dokter….

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwitterlinkedinmail

Eén gedachte over “Komt een man bij de dokter”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *