Inhoud Leven en Ondernemen in Tovervloed

Dag 1

Picknickplek

Op de eerste dag ontmoeten we elkaar op een picknickplek. We onderzoeken waar je vandaan komt en wat je verlangen is. Met welke vraag start je de reis? En wie zijn je medereizigers?

In het levenswiel onderzoek je waar jij nu staat. Sta je aan het begin? in de volle zon? Is het tijd om te oogsten, successen te vieren, of zit je in een afronding van een cyclus? Elke fase vraagt om andere acties.

Een dag van kennismaken, de cirkel vormen,  verbinden en ‘harde’ afspraken maken met elkaar.

 

Winter driedaagse: herbronnen; van wond tot wonder

Winter; het noorden, element lucht, nieuwe maan

‘Wees stil en verwijl in niet-weten’

In de winter start de conceptie van een nieuwe cyclus. Je ontvangt nieuwe inspiratie  (7e chakra) dat ontvangen wordt in vertrouwen (1e chakra). Vertrouwen dat je bent op de plek die nu klopt, gedragen door Moeder Aarde. De winter gaat ook over geloof, je verbinding met het hogere (7e chakra). Geloof dat je geleid wordt, contact met voorouders, gidsen en krachtdieren. Geïnspireerd door het mannelijke, gedragen door de vrouwelijke bedding maak je opnieuw contact met jouw bron, jouw bedoeling hier op aarde.

In de buitenwereld is dit het seizoen van rust en bouwen aan  je fundament: boekhouding, eigen plek, (work)flows, website, procedures, orde, mappen, structuren.

We komen samen in de driedaagse om de diepte in te gaan. Om je roeping te vinden en aan te scherpen. Van Wond tot Wonder…

Je missie en je grootste thema’s in dit leven zijn twee kanten van dezelfde medaille. Al je ervaringen, de positieve, je pijn en je trauma’s wijzen je allemaal de weg naar wat je bij te dragen hebt in deze wereld. Onze worstelingen en levenslessen koppelen we vaak niet aan onze roeping. Maar juist omdat je ergens mee worstelt, word je er expert in. Je kent al je ‘escapes en hang-ups’ en de andere (donkere) kant ervan. Zicht op je roeping en je levensthema levert begrip, rust en een groot AHA op. En niet alleen dat, het levert je het kompas van waaruit jij jouw pad kunt lopen.  Het wordt niet voor niets je ‘roeping’ genoemd.

Enneh… You teach what you have to learn…       

 

Lente driedaagse: spelen, creëren en magie

Lente; het oosten: element aarde, eerste kwartier van de maan

‘Als je werkelijk weet wat je wilt, spant het hele universum samen om te zorgen dat je het krijgt’

De lente gaat over creëren, liefde en structuur geven aan dat wat er wordt geboren. Door contact te maken met je vrouwelijke energie (ja, ook mannen), maak je contact met je intuïtie, waar vanuit je makkelijk creëert, je hoeft het alleen maar te volgen. De essentie van vrouwelijke energie is ‘overgave’.

Dit is het seizoen van spelen en voelen. Het nieuwe is geboren en onderzoekt het nieuwe leven. Het is het spoor volgen waar je blij van wordt (2e chakra). Overgave aan dat wat er is en luisteren naar je innerlijke ‘ja’ of ‘nee’. Om van daaruit te ontvangen. Het nodigt je uit om te spelen, om vanuit plezier te creëren.

Je wordt geleid door je intuïtie (6e chakra). We trainen dit door je derde oog  te openen en het wonder van het leven te zien. Zo stap je in jouw synchroniciteit en vind je de wonderen op je pad.

De meeste deelnemers staan versteld dat dit vaak het enige is wat je moet ‘doen’ (of juist ‘niet doen’) om in Tovervloed te leven en te ondernemen. Zonder hard te werken komt het echt naar je toe.

Zoals een bloem ‘gewoon’ bloeit en bijen aantrekt, zal jij mensen en situaties aantrekken die kloppen voor jou, wanneer jij ‘gewoon’ je ding doet.

In een driedaagse duiken we de lente in en maken we contact met de magie van synchroniciteit en spelen.

Zomer driedaagse: vieren en manifesteren

Zomer; het zuiden, element vuur, Volle Maan

‘Maak van je droom een bedoeling met een deadline’

Het zomerseizoen, het zuiden, vraagt je om jouw waarheid te spreken (5e chakra). Je beSTEMming te volgen, te geHOORzamen aan je ROEPing zodat het leven en ondernemen vanZELFsprekend wordt.

Om dit voluit te leven. Jezelf te laten zien (3e chakra) en zo te shinen dat je het leven aantrekt dat bij je hoort. En ook dit kan soepel en eenvoudig gaan. Je hoeft dus niet ‘zichtbaar te worden’ en alles te doen waar je een hekel aan hebt. De zomer vraagt je de stap te nemen om zelf in het licht te staan.

Door volledig je mannelijke energie te omarmen (ja, ook vrouwen) stap je in een krachtige energie van manifestatie. De essentie van de mannelijke energie is aanwezigheid. Daar te handelen waar nodig is. Niet als een kip zonder kop rondrennend, maar efficiënt en effectief. Gehoorzamend aan de wijsheid van het vrouwelijke. Heilig Handelen, noem ik het.

Gedisciplineerd, volhardend en risiconemend. En ook dit hoeft niet hard werken te zijn. Juist niet!

Herfst driedaagse: oogsten

Herfst; het westen, element lucht, laatste kwartier van de maan

Alleen met je hart kun je goed zien, het essentiële is onzichtbaar voor de ogen.

Kun jij oogsten wat je hebt gezaaid? Kun jij genieten van die tovervloedige rijkdom van alles wat jij op je pad hebt ontvangen. Oogsten is een kunst op zich, in dankbaarheid buigen voor dat wat je hebt gedeeld. Jouw GOUD in de wereld, in deze cyclus. En nadat je dat volledig omarmd hebt, zul je het weer moeten vrijgeven, voor een nieuw ronde, een nieuwe cyclus. Wat wil je vrijgeven en wat wil je houden?

Deze periode vraagt je de balans op te maken. Wat laat je achter en wat neem je mee? Het hartchakra is hierin leidend.

Dag 14, slot dag

‘Het jaarprogramma sluiten we af, de cyclus gaat door’

Samen ronden we af en in een ritueel duwen we elke deelnemer af in het bootje de mist en mysterie in van de winter. Om in rijkdom je pad verder te lopen. In Leven en Ondernemen.

Keer hier terug naar het Jaarprogramma Leven en Ondernemen in Tovervloed.

Wil je eerst graag met me kennismaken? stuur een mail naar arianne@ariannevangalen.nl, dan maken we een afspraak voor een 20 minuten online ontmoeting.