Ik eer de vrouw

Ik eer de vrouwelijke leider die juist door haar kwetsbaarheid zo krachtig is. Die vrouwen graag volgen omdat zij de weg weet naar de onderwereld en hoe je weer terug komt. Gelouterd, geheeld.

Ik eer de jonge moeder met groots verlangen om haar eigen leven te leiden, naar buiten te treden, die buigt voor het moederschap en daar de geschenken in haar leven vindt.

Ik eer de vrouw die alles is, de alchemist, die van al die delen, liefde smeedt. Die het mannelijke met het vrouwelijke verbindt en ons het heilig huwelijk leert.

Ik eer de vrouw die alleen is met zo’n diep verlangen tot verbinding, tot samenzijn, die niet zal stoppen tot ze dit bereikt heeft en steeds meer zakt in de waarheid dat alleen al-een is en vandaar uit zich verbonden voelt.

Ik eer de vrouw die zeilen hijst, huizen bouwt en bergen beklimt, volledig zelfstandig is en die in vrouwelijkheid en overgave in zachte kracht mag leven.

Ik eer de vrouw met Kali kracht, de woestheid van Lilith, het vuur van de Godin Pele. Die buiten de lijntjes van deze maatschappij haar eigen schilderij schildert. Alles wegvagend dat in haar weg staat. Een voorbeeld voor álle vrouwen.

Ik eer de vrouw die weet wat zorgen voor is, die moeder tot in alle cellen is en ons leert dat zelfzorg de bron van overvloed is.

Ik eer de bange, verlegen, verdrietige gekwetste, boze, verlaten en geschokte innerlijke meisjes in elke vrouw zodat zij in het licht geheeld mogen worden.

Ik eer de sensuele vrouw die mannen en vrouwen verleidt tot meegaan in de stroom van het leven, van dat alles er al is. Die uitnodigt om daar intens van te genieten.

Ik eer de blije, speelse, ondeugende, creatieve, grootse, wakkere kleine meisjes in elke vrouw opdat zij de ruimte mogen krijgen in de diepe vrouwelijke bedding.

Ik eer de jonge vrouw, de nieuwe aarde die gekomen is om ons te verankeren met de aarde en de kosmos. Pioenroos, verscheidenheid, vol, vruchtbaar, wijs.

Ik eer de vrouw als tere mooie lotusbloem met diepe wortels in de modder. Maria Magdalena die haar eigen pad loopt, gestenigd door de massa. Vergevend en liefdevol, steeds terugkerend naar haarzelf, waardoor wij dat ook kunnen en durven.

Ik eer de stralende vrouw, die alle schaduwkanten verlicht, haar uitnodiging tot spelen tot je vanzelf in slaap valt en de volgende dag weer blij de zon begroet, elke dag tot in oneindigheid. De vrouw die sterrenstof over je uitblaast om je mee te nemen in de magie van het leven.

Ik eer de vrouw die haar waarheid durft te leven, de moedige krijger diep verbonden met het weten, een bedding vol liefde en soms een klein hart nodigt ze uit om haar te volgen in je eigen waarheid en die vol uit te leven.

Ik eer de vrouw die onzichtbaar haar werk doet, wandelend met haar toverstaf, energieën in balans brengend voor het grotere geheel.

Ik eer de vrouw die het pad van haar hart volgt, al weet ze dat dit pad eenzaam kan zijn, dat ze soms geliefden achter moet laten en toch niet anders kan.

Ik eer de vrouw die spint en vilt en schildert en creëert. Haar liefde via het materiaal de wereld in laat stromen, die anderen zichzelf laat voelen in al hun glorie en pracht.

Ik eer elke vrouw, elk facet van de Godin. Ik buig voor elke vrouw omdat IK ook die vrouw ben.

De Godin

(Schilderij van Barbara Marie Louise)

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwitterlinkedinmail

2 gedachten aan “Ik eer de vrouw”

  1. Hartelijk dank voor de mooie tekst met het schilderij. Erg inspirerend. Kun je me meer vertellen over de schilder Barbara Marie Louise? Via google kom ik niet zoveel te weten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *