Het geheelde mannelijke

Na het overlijden van mijn vader drie jaar geleden werd ik ‘geroepen’ naar het graf van mijn opa en oma, zijn ouders.

Mijn opa, de vader van mijn vader, was lekepredikant en Hoofd van den School met den Bijbel. Hij was zeer streng in de leer en had als notabele van een klein dorp zich te houden aan goed fatsoen en hoge normen. Mijn vader werd ‘daarom’ een vrijdenker en zette zich af tegen alles wat moest en behoorde… (dank je pap!).

Rozenritueel

Met mijn lief, die zes rozen gekocht had, knielde ik voor het graf. Rens stond achter mij. Er ontstond een prachtritueel waarbij mijn mannelijke voorouders zich lieten zien aan mij. Hardwerkende mannen, met zorgen, ziektes en vooral heel veel liefde voor hun vrouw en hun gezin. Duidelijk werd de onmacht, de liefde die in hen verstopt zat. Hen was nooit geleerd hoe zij hun liefde konden leven. Zij wisten niet hoe hun vrouw te dienen en te eren, ook omdat hun vrouwen net zo goed niet wisten hoe de liefde te leven. Dus werkten ze hard en zorgden voor brood op de plank. Afgesneden van de bron, vele kinderen voortbrengend maar nooit de verbinding kunnen voelen tussen hun hart en ballen. Nooit de essentie van het man zijn gevoeld, de prachtige kwaliteit ‘aanwezigheid’

Elke keer als Rens een roos neerlegde liet een nieuwe voorouder zich zien die ik mocht eren en uitnodigen tot liefde, die ik vroeg om vergeving en hem ook vergaf. Bij de laatste roos stroomde de mannenkracht en werden de relaties verbonden in heling en overvloed. in liefde. In mij voelde ik een verschuiving tot in mijn DNA. Mannelijk en vrouwelijk in balans.

In 2016 reisde ik rond met de Cirkel van Overvloed en in elke cirkel liet het gewonde mannelijke zich zien. Weer de onmacht, de pijn, het onbegrip en het vrouwelijke mocht buigen hiervoor, waardoor de liefde weer kon stromen.

Vanuit die stroom schreef ik mijn blog ‘Ik houd van mannen’

Heilig Handelen

In deze nieuwe tijd is het zo nodig om het samen te gaan doen. Het mannelijke en het vrouwelijke. Het is niet of/of, het is en/en waarbij de vrouw of de man niet voorop loopt, maar een lemniscaat is van samen.

Het geheelde mannelijke brengt ons ‘heilig handelen’. Handelen vanuit liefde, handelen vanuit een diep commitment. In verbinding met de bron.

Hand in hand,. Het mannelijke met het vrouwelijke, naast elkaar. Of dat nu in jezelf is, in je relatie, in je leven, in de wereld…

Samen

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwitterlinkedinmail

2 gedachten over “Het geheelde mannelijke”

  1. 12 november 2017 overleed mijn vader. Twee weken hiervoor hadden we een conflict. Hij riep mag er nou nog steeds niet gebeuren wat ik wil? Ik begreep hem niet… toen niet. Ik had nl altijd moeten doen wat hij wilde. Nu na zijn overlijden begrijp ik dat hij doorgeefluik was van alle eisen die gesteld worden aan onze mannen. Wat zou de wereld er heerlijk uitzien als we deden wat ons vanuit de ziel aangegeven word i.p.v het leven vanuit de vervormingen die ons aangeleerd zijn. Dank je Arianne voor het blootleggen van deze weg. En papa dank je wel voor het openlijk tonen van je harnas. Ik hou van jou.

    1. Dank voor je reactie Geraldine. Gecondoleerd met het sterven van je vader, dat is nog maar kort. Wat bijzonder dat jouw vader daar zo bewust van werd op zijn sterfbed. En hoe fijn hoe hij nu zijn harnas af kan leggen en jou vanuit een andere dimensie echt steun te geven. Om jouw mannelijke energie te laten stromen, spelend en onderzoekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *