Over de herfstequinox, vrijgeven en bouwen…

Zo super vind ik het dat overal waar ik kijk mensen meer bewust gaan leven in het ritme van de natuur. Wat mij dat persoonlijk oplevert als workaholic is rust en overzicht. Een kalender van ‘buiten’ die energetisch aansluit op wat er bij mij van binnen gebeurt en niet gebeurt.
 
In de nacht van zaterdag op zondag is de herfstequinox. Equinox is Latijns en betekent ‘gelijke nacht’. Dag en nacht zijn even lang en dat betekent dat we weer kantelen naar de donkere kant van het jaar.
 
Vanaf de start van de herfst (5 augustus) hebben we onze geoogst en deze oogst gevierd in dankbaarheid. Nu is het tijd om deze oogst eens goed te bekijken.
 
Vrijgeven en loslaten
 
Met de oogst, laat je ook dingen achter je. Zaken die niet meer dienen en die je achter wil laten. Waar wil je afscheid van nemen?
 
Het meeste kun je vrijgeven zoals een boom de bladeren vrijgeeft. Je ziet niet wie wat loslaat, als het tijd is, dwarrelt het al afgestorven blad naar de aarde. Dit gaat vanzelf als je bereid bent los te laten.
 
Alles wat je vrijgeeft, is super belangrijk voor je nieuwe cyclus. Alles wat je hebt geleerd en ervaren; vaardigheden, inzichten, nieuw gedrag, is als compost voor al het nieuwe dat gaat komen. Je was niet degene die je nu bent, zonder al deze rijkdom.
 
Sommige oogst is wat hardnekkiger en zul je moeten verwijderen, zoals het laatste draadje van een kies. Even pijnlijk, maar zo noodzakelijk. Doe het met deze equinox, energetisch zal er ruimte ontstaan voor nieuwe zaadjes.
 
Wat moet je lostrekken en afkappen?
 
Meenemen en verder bouwen
 
Elke nieuwe cyclus bouwt voort op de voorgaande. Wat heeft vaste grond gekregen en wil je meenemen in de nieuwe cyclus?
 
Waar ga jij je aandacht op richten de komende maanden? Hoe beter je dat voor ogen hebt, hoe eenvoudiger te kiezen waar je aan wilt werken, met wie je wil zijn en mee te nemen wat je voedt.
 
Zoek gelijkgestemden, deel met elkaar wat jouw oogst is wat je meeneemt, jouw nieuwe zaadjes en je focus voor het najaar.
 
Maak een vuur en gooi alles wat je niet mee wil nemen met liefde in het vuur, het transformeert met je mee, straks de winter in.
 
Enneh… ja, we gaan naar het donker, maar echt niet met een sprong, dat komt nog. Het is schemertijd, er is nog genoeg te doen, leg jezelf nog niet stil!

 

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwitterlinkedinmail

2 gedachten over “Over de herfstequinox, vrijgeven en bouwen…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *