Begin augustus… herfst, vier je eigen oogstfeest

Al zijn de temperaturen nog steeds erg hoog, toch start begin augustus de herfst. Het hoogtepunt van de herfst is op 23 september tijdens de herfst equinox. We kantelen dan weer van de Reis van de Held in de buitenwereld naar de Reis van de Heldin in de binnenwereld.

Surf mee op de energie van de herfst en vier je eigen oogstfeest. Het graan staat vol op het land, de druiven worden zoet. Alles wat je gezaaid, gewenst en gecreëerd hebt in de lente, aandacht gegeven, gemanifesteerd en in het licht gezet in de zomer, is nu hier om ontvangen te worden. Met je armen wijd open ontvang je alles wat er deze cyclus tot je is gekomen. Hoe wijder je armen, hoe meer je hart open gaat, hoe meer je je ‘tovervloedsspier’ traint.

Dat oogsten gaat niet alleen over vreugde en blije dankbaarheid. Het gaat ook over verdriet, over frustratie, over niet lukken en wel willen, over klein blijven omdat je niet durfde. En ja, ook dat is oogsten en de lessen ervan innemen. Wie dat doet en durft loopt het pad van wijsheid.

Evaluatie… waardeer je essentie

Blik eens terug en maak een lijst van alles dat er begin dit jaar niet was. Van nieuwe vrienden en klanten tot nieuwe inzichten. Van prachtige bloemen tot blauwe plekken. Een evaluatie van jouw leven, waarbij je jouw ‘Essentie waardeert’ (dank Marianne Broos voor deze mooie vertaling van het woord Evaluatie).

Wat heb jij dit jaar aan waarde gewonnen?

Waar ben je gestruikeld en hoe was het opstaan?
Waar was je bang en ben je toch gegaan, of toch maar niet en dat is ook okay
Wanneer was er verbinding tussen hart en hoofd? Wanneer niet?
Waar was je eenzaam en waar kwam de verbinding?
Wat bracht het leven waar je om vroeg?
Wat bracht het leven waar je totaal niet om vroeg?
Wat ontving je groots en zag je helemaal niet?
Wat ontving je klein en waar genoot je van?

Aan wie ben jij schatplichtig? Wie heeft jou geïnspireerd? Heb je dat gedeeld met diegene of met de wereld? Hoe gul ben jij hierin of houd je het liever voor jezelf?

Vier het feest van de herfst door te zien wat het leven je brengt. Dan kun je tijdens de herfst-equinox helder de balans opmaken wat je wel en niet mee wil nemen, de nieuwe cyclus in.

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *