Laden Evenementen

Jaarprogramma Ondernemen in Tovervloed

14 december 2017
12 oktober 2018

Aanmelden

Ondernemen én leven in Tovervloed. Een jaar lang een intensief traject om jou en je onderneming te laten vliegen, met stevige wortels in de aarde.

Alleen wanneer je verouderde marketingconcepten en de overtuigingen die  je ondernemerschap niet meer dienen, werkelijk loslaat, wordt ondernemen speelser, vrijer en succesvoller dan ooit tevoren.

Creëer je eigen schilderij

 

Je kunt binnen de lijntjes kleuren en doen zoals het al vanaf de Industriele revolutie wordt gedaan: ondernemen met een businessmodel, stappenplannen en een goed financieel doel. Gericht op groei, altijd gericht op groei. Je kunt buiten de lijntjes kleuren en de nieuwe regels volgen: laat jezelf zien, schrijf een ebook, zorg ervoor dat je zichtbaar wordt, onderscheid je van alle andere. KOP BOVEN HET MAAIVELD (ugh…). Vind je niche!! Gericht op succes hebben en zichtbaarheid.
Wat beide benaderingen gemeen hebben, is dat er lijntjes zijn waar je je mee bezig moet houden. Lijntjes die over schaarste vertellen, van niet genoeg, van concurrentie. Lijntjes die over controle vertellen, Als je nu maar dit succesvolle stappenplan volgt, dan verdien je ook zes ton per jaar. Alsof er iets te controleren valt in deze nieuwe tijd…

Ondernemers in Tovervloed creëren hun eigen schilderij. En dat heeft nogal wat consequenties…

 • Geen lijntjes meer, geen voorschriften, geen controle.
 • Niemand die weet hoe het moet, want het is jouw schilderij, met jouw unieke handtekening.
 • Geen voorbeelden van hoe het moet, geen knip en plaktechnieken…

Gelukkig zijn er inspirerende rolmodellen die hun schilderij leven en waar veel mensen (klanten!) omheen staan te dringen om dat moois te mogen zien. Ook zonder Ebook, schreeuwerige aanbiedingen en gratis weggevers.

Authenticiy is magnetising

Ga je mee op reis?

Je bent ondernemer en…

Je staat aan het begin van je bedrijf. Alles is nog nieuw, je hebt veel plannen, maar weet niet waar je moet beginnen. Of je durft misschien niet om voor jouw zielsmissie te gaan staan.

of

Je onderneming groeit als een gek, als een tovervloedige jungle wordt alles goud wat je aanraakt. Je wil graag overzicht, weer terug naar je core business, volgen wat echt je pad is. Waar mag je snoeien en wat mag meer aandacht hebben?

of

Je wilt zo graag oogsten, genieten van dat wat je gemanifesteerd hebt, maar je bent al bezig met de volgende ronde, nieuwe kansen, oneindige mogelijkheden. Hoe vanuit rust en vreugde te ondernemen?

of

Er komt een nieuwe cyclus aan en je voelt dat je afscheid mag nemen van het oude, terwijl het nieuwe er nog niet is. Hoe om te gaan met deze -vaak stille- periode.

Resultaten na het jaarprogramma

 

 • Je kent en leeft je missie en weet je bijdrage aan de wereld;
 • Je durft je diepste talenten en kwaliteiten te leven en je essentie vorm te geven;
 • Je gaat van angst naar vertrouwen, van hoofd naar hart, van voelen, naar vormgeven, naar doen;
 • Je onderneemt in jouw ritme, het ritme van de seizoenen en de maan. Hierdoor wordt ondernemen makkelijker, rustiger en meer in balans.
 • Je mannelijke en vrouwelijke energie is in balans, waardoor je het geheim van creëren en manifesteren kent;
 • Onbewuste belemmeringen zijn bewust gemaakt en veranderd in helpende overtuigingen;
 • Je laat synchroniciteit voor je werken;
 • Je weet welke hulpbronnen je wilt aanboren, je durft te vragen en te ontvangen;
 • Je bent resultaatgericht, je gaat voor je doel en weet door te zetten;
 • Je kent en volgt je kompas voor de toekomst.
Inhoud en opbouw van het programma?

 

Een eenvoudig en zeer doeltreffend model leidt je door het jaar

Speel met je GOUD

GOUD staat voor:

Genieten
Ontvangen
Uiten
Delen

Doe waar je van GENIET, durf te ONTVANGEN, UIT jezelf op een manier die bij je past en DEEL je talenten met de wereld. Wanneer het stroomt is Genieten is Ontvangen is Uiten is Delen. Leer hiermee te SPELEN en je onderneming stroomt.

In alle vijf dimensies van ontwikkeling laten we het ondernemersbloed stromen: mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel. Wanneer deze dimensies op elkaar aansluiten, stroomt de energie en ervaar je flow in het ondernemen.

Het levenswiel

Het levenswiel of medicijnwiel leidt ons. Het oeroude wiel van alle oude culturen; van Siberie, de Kelten, de Native -Americans, Inca’s en Maya’s.

We ondernemen in het ritme van de zon en de seizoenen, de maan, jouw ritme en stroom. Je krachtdieren, gidsen en voorouders. Het geeft een gezonde balans tussen de intuïtieve vrouwelijke energie van follow the flow en de speelse aanwezige mannelijke energie die zorgt voor structuur en visie. Het geeft rust én vrijheid.

Picknickplek

De eerste dag is een picknickplek om elkaar te ontmoeten. Waar kom je vandaan, wat is je verlangen? Met wellke vraag start je de reis? Wie zijn je medereizigers?

We onderzoeken waar jij nu staat met je onderneming. Sta je aan het begin? Groeit je onderneming als kool? Is het tijd om te oogsten, successen te vieren, of zit je in een afronding van een cyclus? Elke fase vraagt om andere acties.

Met welke intentie en vraag ga jij de winter in? Kun je rusten en tegelijkertijd geïnspireerd worden?

Jij als fundament

‘Als je werkelijk weet wat je wilt, spant het hele universum samen om te zorgen dat je het krijgt’

Na een paar weken komen we in een tweedaagse samen om de diepte in te gaan. Om je missie te vinden en aan te scherpen, om te beantwoorden aan je roeping. Van Wond tot Wonder…

Je missie en je grootste thema’s in dit leven zijn twee kanten van dezelfde medaille. Al je ervaringen, de positieve, je pijn en je trauma’s wijzen je allemaal de weg naar wat je bij te dragen hebt in deze wereld. Onze worstelingen, de levenslessen koppelen we vaak niet aan onze missie. Maar juist omdat je ergens mee worstelt, word je er expert in. Je kent al je ‘escapes en hang-ups’ en de andere (donkere) kant ervan. Zicht op je missie en je levensthema levert begrip, rust en een groot AHA op. En niet alleen dat, het levert je het kompas van waaruit jij je onderneming manifesteert. Het wordt niet voor niets je ‘roeping’ genoemd.

Enneh… You teach what you have to learn..

Daarna volgen er zes vervolgdagen, zo om de zes weken. Afsluitend vieren we dat wat geoogst kan worden.

Jij en intuïtie, creatie

Alleen met je hart kun je goed zien, het essentiële is onzichtbaar voor de ogen.

Door contact te maken met je vrouwelijke energie (ja, ook mannen), maak je contact met je intuïtie, waarvanuit je makkelijk creeërt, je hoeft het alleen maar te volgen. De essentie van de vrouwelijke energie is ‘overgave’.

Overgave aan dat wat er is en luisteren naar je innerlijke ‘ja’ of ‘nee’. Om van daaruit te ontvangen. Het nodigt je uit om te spelen, om vanuit plezier te creëren. Veel ondernemers vinden dit heel lastig omdat ons geleerd is dat je moet ‘aanpakken’. Dat aanpakken laten we nu eens helemaal los zodat je je handen vrij hebt om te ontvangen.

De meeste ondernemers staan versteld dat dit vaak het enige is wat je moet ‘doen’ (of juist ‘niet doen’) om een bloeiende onderneming te hebben.

Jij en focus, manifestatie

Maak van je droom een bedoeling met een deadline

Door volledig je mannelijke energie te omarmen (ja, ook vrouwen) stap je in een krachtige energie van manifestatie. De essentie van de mannelijke energie is aanwezigheid. Daar te handelen waar nodig is. Niet als een kip zonder kop rondrennend, maar efficient en effectief. Gehoorzamend aan de wijsheid van het vrouwelijke. Heilig Handelen, noem ik het. Gedisciplineerd, volhardend en risiconemend. En ook dit hoeft niet hard werken te zijn. Juist niet!

Jij en ritme: begin waar je bent

Op welke manier past ondernemen bij jou? Wil je een jaarplan maken en daar gefocust aan werken of wil je je eigen ritme volgen en die van de seizoenen. Opladend in de winter, zaaiend in de Lente, vierend in de zomer en oogstend in de herfst. Durf je de cyclus van de maan te volgen, van Nieuwe Maan vol potentie tot Donkere Maan, in dankbaarheid terugkijkend. Wat dacht je van je eigen bioritme; ben je avondmens of ochtendmens. Hoe zit het met jouw energie, wanneer is dat naar buiten gericht en wanneer heb je tijd nodig om naar binnen te gaan? Hoe kun je de structuur dienend maken aan jou en je onderneming? Zoveel aspecten en facetten om rekening mee te houden, daar bestaat geen format voor. Wel maatwerk. Jouw maatwerk, waardoor je ruimte neemt en gaat surfen op jouw ritme.

Jij en je belemmeringen

‘Maak van de beren op de weg, vlinders die met je mee vliegen.’

Belemmeringen, angsten, niet goed genoeg voelen, niet waardig genoeg. Ja, dat is er ook allemaal. En hoe! Het is echt f**cking eng om je missie te volgen. Tenminste, als je in je belemmeringen blijft hangen en ze niet transformeert tot grote steun. Je wilt toch ook niet je hele leven ganzenborden en elke keer weer in die put terechtkomen? Op mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau gaan we je beren op de weg transformeren tot vlinders. Feel the fear and do it anyway!

Jij en je omgeving

Authenticiy is magnetising

Hoe duidelijker jij je zielsplan volgt en dit deelt met de wereld, hoe meer klanten voor je kiezen. De andere kant van de magneet zorgt ervoor dat er ook steeds meer mensen je niet ‘leuk’ vinden, of niet interessant. Kleur bekennen zorgt voor een duidelijke energie waar mensen op reageren.  Zaak is die klant te kiezen waar jij blij van wordt, die graag met jou meespeelt. Zo leer je web te spelen in plaats van net te werken. Je leert van market ‘getting’ naar market ‘receiving’ te gaan.  Wat dat inhoudt? Doen wat je leuk vindt en dat aanbieden. Dus als er een verhaal in je zit, dan breng je het verhaal naar buiten. Niet omdat je nu zo nodig moet bloggen. We vinden jouw manier van UITEN, waardoor je trouw blijft aan die wie jij bent.

Jij en Tovervloed

Het pad van ondernemen in Tovervloed is het pad dat jij als mens loopt. Uitgangspunt is dat jij je onderneming bent en in deze reis ontmoet je jezelf. Wanneer jij schaarste ervaart in je onderneming, is dat een signaal waar je nog over Overvloed kunt leren. Misschien moet je jezelf meer laten zien, meer durven, meer vragen, meer ontvangen. Meer achterover leunen of juist de wereld instappen. Jouw Cirkel van Tovervloed wordt dan groter en groter. Zo werk je vanuit je waarden en ervaar je hoe je meer dan voldoende geld hiervoor kunt ontvangen. Waardoor je nog meer je missie kunt leven, nog meer kunt delen met de wereld en nog meer kunt ontvangen. Tot in het oneindige toe. Met als basis, spelen.

Ja! Spelen en Genieten.

Start van het traject: scan, intake en reading

 

Het jaar start met een intake per Skype of life in Haarlem. De intake bestaat uit een reading en een gesprek. In de reading lees ik de energie van je onderneming en van jou als ondernemer. Door contact te maken met je onderbewuste en je energie geeft dit heldere informatie. Het geeft inzicht over je startpunt, je belemmeringen en de weg naar succes. We onderzoeken of mijn stijl van begeleiden bij jou past en samen bekijken we of dit jaarprogramma klopt voor jou en op dit moment. Niet elke ondernemer wordt aangenomen voor dit programma. Het moet echt ‘kloppen’.

Na de intake ontvang je de ondernemingsscan. Je ontvangt een uitgebreide vragenlijst: waar sta je nu? Waar wil je heen en alles daar tussen.

Inclusief

 

Inspiratie-intervisie bijeenkomsten
Tussen de dagen kom je bijeen met je collega-ondernemers om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Een persoonlijke fan- en klankbordclub die als springplank kan werken voor het succes van jouw onderneming. Daarnaast heb je een buddy waarmee je nog nauwer samenwerkt.

Webinars
Regelmatig worden webinars georganiseerd.  Voor inspiratie, stok achter de deur, vraagbaak en om je soms even vlot te trekken als het vastloopt.

Online leren
Je krijgt toegang tot de besloten groep op Facebook. Hierin inspireren en stimuleren we elkaar. Je ontvangt wekelijkse en maandelijkse opdrachten en dicht op de huid-coaching.

Alles op een rij

 

 • intake
 • uitgebreide ondernemersscan
 • reading van je onderneming
 • 9 dagen bijeenkomst in een groep, tweedaagse met overnachting op een mooie locatie
 • vrijgeef workshop van coach Francis van der Wiel van Ademreis
 • online leren in de Facebook groep
 • intervisie inspiratie bijeenkomsten
 • 20% korting op een individuele sessie
Wanneer?

 

Je kunt je nu opgeven voor een intake waarin we samen kijken of het programma bij je past.

14 december 2017 startdag
18 en 19 januari 2018 tweedaagse
2 maart 2018
20 april 2018
17 mei 2018
29 juni 2018
7 september
12 oktober 2018

Waar?

 

De eendaagse bijeenkomsten zijn op locaties in en rond Haarlem. We wisselen van locatie, passend bij het onderwerp.

De tweedaagse is op het schip ‘De andere Boeg’, een prachtige locatie om diep te duiken in je missie en levensthema. Het schip ligt dan waarschijnlijk in Wageningen.

Investering?

 

Reken op 1 dagdeel per week buiten de weken om waarin we elkaar ontmoeten.

Vroegboekkorting tot 15 november € 1950,= excl 21 % btw plus € 650,= verblijfskosten

Na 15 november: € 2250,= excl btw plus € 650,=  verblijfskosten

Verblijfskosten: locaties, koffie, thee, lunch, overnachting en diner op de tweedaagse. Eerste dag en laatste dag is potluck lunch ivm de locatie.

Wil je in drie termijnen betalen, dan betaal je € 900,= per termijn (vroegboekkorting) en € 1000,= na 15 november.

Aanmelden?

 

Stuur een mail met je interesse. We maken dan een afspraak voor een intake.

Jaarprogramma Ondernemen in Tovervloed

-1 beschikbaar
Intake voor Ondernemen in Tovervloed0,00 (ex 21% btw)

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Gegevens

Begin:
14 december 2017
Einde:
12 oktober, 2018
Investering:
Gratis (excl. 21% btw)
Delen is vermenigvuldigen... Graag!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail