Laden Evenementen

Jaarprogramma Ondernemen en Leven in Tovervloed

9 november 2018 - 18 oktober 2019

Aanmelden

Ondernemen én leven in Tovervloed. Een jaar lang een intensief traject om jou en je onderneming te laten vliegen, met stevige wortels in de aarde.

Elk seizoen een driedaagse bijeenkomst om met elkaar de diepte in te gaan, ontdekken, delen, spelen en met elkaar te werken.

Online leren: opdrachten, reflecties, dicht op de huid begeleiding, delen, groeien…

Alleen wanneer je verouderde marketingconcepten en de overtuigingen die  je ondernemerschap niet meer dienen, werkelijk loslaat, wordt ondernemen speelser, vrijer en succesvoller dan ooit tevoren.

Creëer je eigen schilderij

 

Je kunt binnen de lijntjes kleuren en doen zoals het al vanaf de Industriele revolutie wordt gedaan: ondernemen met een businessmodel, stappenplannen en een goed financieel doel. Gericht op groei, altijd gericht op groei. Je kunt buiten de lijntjes kleuren en de nieuwe regels volgen: laat jezelf zien, schrijf een ebook, zorg ervoor dat je zichtbaar wordt, onderscheid je van alle andere. KOP BOVEN HET MAAIVELD (ugh…). Vind je niche!! Gericht op succes hebben en zichtbaarheid.

Wat beide benaderingen gemeen hebben, is dat er lijntjes zijn waar je je mee bezig moet houden. Lijntjes die over schaarste vertellen, van niet genoeg, van concurrentie. Lijntjes die over controle vertellen, Als je nu maar dit succesvolle stappenplan volgt, dan verdien je ook zes ton per jaar. Alsof er iets te controleren valt in deze nieuwe tijd…

Ondernemers in Tovervloed creëren hun eigen schilderij. En dat heeft nogal wat consequenties…

 • Geen lijntjes meer, geen voorschriften, geen controle.
 • Niemand die weet hoe het moet, want het is jouw schilderij, met jouw unieke handtekening.
 • Geen voorbeelden van hoe het moet, geen knip en plaktechnieken…

Gelukkig zijn er inspirerende rolmodellen die hun schilderij leven en waar veel mensen (klanten!) omheen staan te dringen om dat moois te mogen zien. Ook zonder Ebook, schreeuwerige aanbiedingen en gratis weggevers.

Authenticiy is magnetising

Ga je mee op reis?

 

Je bent ondernemer en…

Je staat aan het begin van je bedrijf. Alles is nog nieuw, je hebt veel plannen, maar weet niet waar je moet beginnen. Of je durft misschien niet om voor jouw zielsmissie te gaan staan.

of

Je onderneming groeit als een gek, als een tovervloedige jungle wordt alles goud wat je aanraakt. Je wil graag overzicht, weer terug naar je essentie, volgen wat echt je pad is. Waar mag je snoeien en wat mag meer aandacht hebben?

of

Je wilt zo graag oogsten, genieten van dat wat je gemanifesteerd hebt, maar je bent al bezig met de volgende ronde, nieuwe kansen, oneindige mogelijkheden. Hoe vanuit rust en vreugde te ondernemen?

of

Er komt een nieuwe cyclus aan en je voelt dat je afscheid mag nemen van het oude, terwijl het nieuwe er nog niet is. Hoe om te gaan met deze -vaak stille- periode.

Je bent een ondernemer die echt haar of zijn persoonlijke proces aan wil gaan, hoe spannend soms ook. Een ondernemer die moedig is en de diepte in een groep in wil gaan. Die een commitment geeft aan zichzelf, de groep en haar of zijn onderneming. Die niet bang is raakbaar te zijn en te raken.

Een ondernemer die in het vertrouwen durft te gaan en bereid is echt een dagdeel per week te besteden aan zijn of haar onderneming.

Je hebt al ervaring met persoonlijke en ‘spirituele’ ontwikkeling. Je kent jezelf en wil graag in de uithoeken van je comfortzone ontdekken hoe je nog voller en makkelijker kunt leven en ondernemen.

Mocht je voelen of denken dat dit traject iets voor je is, raad ik je aan om een Playshop Ondernemen in Tovervloed te volgen. In één dag volgen we de seizoenen en windrichtingen en kun je ervaren of mijn manier van werken (op zielsniveau, warm, confronterend, spelend, uitdagend…) bij je past.

Hiernaast kun je ook nog veel lezen over mijn visie in mijn blogs over ondernemen. 

Resultaten na het jaarprogramma

 

 • Je kent en leeft je missie en weet je bijdrage aan de wereld;
 • Je durft je diepste talenten en kwaliteiten te leven en je essentie vorm te geven;
 • Je gaat van angst naar vertrouwen, van hoofd naar hart, van voelen, naar vormgeven, naar doen;
 • Je onderneemt in jouw ritme, het ritme van de seizoenen en de maan. Je onderneemt daarom vanuit rust, overzicht en balans.
 • Je mannelijke en vrouwelijke energie is in balans, waardoor je het geheim van creëren en manifesteren kent;
 • Onbewuste belemmeringen zijn bewust gemaakt en veranderd in helpende overtuigingen;
 • Je laat synchroniciteit voor je werken;
 • Je weet welke hulpbronnen je wilt aanboren, je durft te vragen en te ontvangen;
 • Je bent resultaatgericht, je gaat voor je doel en weet door te zetten;
 • Je kent en volgt je kompas voor de toekomst.

Ik begeleid je individueel, houd iedereen ‘in de gaten’, volg dicht op de huid jouw processen, vorderingen, creaties en manifestatie.  Je ontvangt niet alleen wat je wil, je krijgt vooral wat je nodig hebt. Dat kan soms lastig zijn, maar meestal ligt daar de grens van je comfortzone, mogelijkheden tot groei.

Inhoud en opbouw van het programma

In het ritme van de seizoenen, de windrichtingen  en de maan

We ondernemen in het ritme van de zon en de seizoenen, de maan, jouw eigen ritme. Je maakt kennis met en ervaart de steun van jouw krachtdieren, gidsen en voorouders. Het geeft een gezonde balans tussen de intuïtieve vrouwelijke energie van follow the flow en de speelse aanwezige mannelijke energie die zorgt voor aanwezigheid, structuur en visie. Het geeft rust én vrijheid.

Het levenswiel is onze plattegrond en leidt ons. Hier in komen alle ritmes samen. Het oeroude wiel van alle oude culturen; van Siberie, de Kelten, de Native -Americans, Inca’s en Maya’s.

Een eenvoudig en zeer doeltreffend model leidt je door het jaar

Speel met je GOUD

GOUD staat voor:

Genieten
Ontvangen
Uiten
Delen

Doe waar je van GENIET, durf te ONTVANGEN, UIT jezelf op een manier die bij je past en DEEL je talenten met de wereld. In de flow is Genieten is Ontvangen is Uiten is Delen. Leer hiermee te SPELEN en je onderneming stroomt.

In alle vijf dimensies van ontwikkeling laten we het ondernemersbloed stromen: mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel. Wanneer deze dimensies op elkaar aansluiten, stroomt de energie en ervaar je flow in het ondernemen.

Jij en ritme: begin waar je bent

Op welke manier past ondernemen bij jou? Ondernemen in Tovervloed gaat niet over externe doelen en jaarplannen maken. Ondernemen in Tovervloed is het ritme volgen van de seizoenen.  ‘Stervend’ en opladend in de winter, creërend  in de Lente, vierend in de zomer en oogstend in de herfst. Durf je de cyclus van de maan te volgen, van Nieuwe Maan vol potentie tot Donkere Maan, in dankbaarheid terugkijkend. Wat dacht je van je eigen bioritme; ben je avondmens of ochtendmens. Hoe zit het met jouw energie, wanneer is dat naar buiten gericht en wanneer heb je tijd nodig om naar binnen te gaan? Hoe kun je de structuur dienend maken aan jou en je onderneming? Zoveel aspecten en facetten om rekening mee te houden, daar bestaat geen format voor. Wel maatwerk. Jouw maatwerk, waardoor je ruimte neemt en gaat surfen op jouw ritme.

Picknickplek

De eerste dag is een picknickplek om elkaar te ontmoeten. Waar kom je vandaan, wat is je verlangen? Met wellke vraag start je de reis? Wie zijn je medereizigers?

We onderzoeken met het levenswiel waar jij nu staat met je onderneming. Sta je aan het begin? Groeit je onderneming als kool? Is het tijd om te oogsten, successen te vieren, of zit je in een afronding van een cyclus? Elke fase vraagt om andere acties.

Met welke intentie en vraag ga jij de winter in?

Kun je rusten en tegelijkertijd geïnspireerd worden?

 

De eerste dag wordt, naast de kennismaking, het kader geschetst waarin we werken. Gaan we samen de winter in, de periode van mysterie en ‘niet-weten’.

 

Winter; het noorden: Jij en je fundament.

De winter gaat over vertrouwen. Vertrouwen dat je daar bent op de plek die nu klopt, gedragen door Moeder Aarde (1e chakra).  Een seizoen van rust en het bouwen van je fundament: boekhouding, workflows, website. Zakken in de vertraging.

De winter gaat ook over geloof, je verbinding met het hogere (7e chakra). Geloof dat je geleid wordt, contact met voorouders, gidsen en krachtdieren.

We komen samen in een driedaagse om de diepte in te gaan. Om je missie te vinden en aan te scherpen, om te beantwoorden aan je roeping. Van Wond tot Wonder…

Je missie en je grootste thema’s in dit leven zijn twee kanten van dezelfde medaille. Al je ervaringen, de positieve, je pijn en je trauma’s wijzen je allemaal de weg naar wat je bij te dragen hebt in deze wereld. Onze worstelingen, de levenslessen koppelen we vaak niet aan onze missie. Maar juist omdat je ergens mee worstelt, word je er expert in. Je kent al je ‘escapes en hang-ups’ en de andere (donkere) kant ervan. Zicht op je missie en je levensthema levert begrip, rust en een groot AHA op. En niet alleen dat, het levert je het kompas van waaruit jij je onderneming manifesteert. Het wordt niet voor niets je ‘roeping’ genoemd.

Enneh… You teach what you have to learn..

 

 

 

 

 

Lente; het oosten: Jij en intuïtie, creatie en magie

 

‘Als je werkelijk weet wat je wilt, spant het hele universum samen om te zorgen dat je het krijgt’

De lente gaat over creëren, liefde en structuur geven aan dat wat er wordt geboren. Door contact te maken met je vrouwelijke energie (ja, ook mannen), maak je contact met je intuïtie, waarvanuit je makkelijk creeërt, je hoeft het alleen maar te volgen. De essentie van de vrouwelijke energie is ‘overgave’.

Dit is het seizoen van spelen en voelen. Het spoor volgen waar je blij van wordt (2e chakra). Overgave aan dat wat er is en luisteren naar je innerlijke ‘ja’ of ‘nee’. Om van daaruit te ontvangen. Het nodigt je uit om te spelen, om vanuit plezier te creëren. Veel ondernemers vinden dit heel lastig omdat ons geleerd is dat je moet ‘aanpakken’. Dat aanpakken laten we nu eens helemaal los zodat je je handen vrij hebt om te ontvangen.

Je wordt geleid door je intuïtie (voorhoofdchakra). We trainen dit derde oog door het te openen en de wonder van het leven te zien. Zo stap je in jouw synchroniciteit en vind je de wonderen op je pad.

De meeste ondernemers staan versteld dat dit vaak het enige is wat je moet ‘doen’ (of juist ‘niet doen’) om een bloeiende onderneming te hebben.

We onderzoeken en nodigen nieuwe blaadjes aan onze bloem uit die gevoed worden.

In een driedaagse duiken we de lente in en maken we contact met de magie van synchroniciteit en spelen.

 

 

Zomer; het zuiden: Jij en passie, manifestatie en het leven vieren

‘Maak van je droom een bedoeling met een deadline’

Het zomerseizoen, het zuiden in je ondrneming, vraagt je om jouw waarheid te spreken (keelchakra). Je beSTEMming te volgen, te geHOORzamen aan je ROEPing zodat het leven en ondernemen vanZELFsprekend wordt.

Om dit in de wereld te zetten. Jezelf te laten zien (zonnevlecht chakra), te manifesteren. En ook dit kan soepel en eenvoudig gaan. Je hoeft dus niet ‘zichtbaar te worden’ en alles te doen waar je een hekel aan hebt.

Door volledig je mannelijke energie te omarmen (ja, ook vrouwen) stap je in een krachtige energie van manifestatie. De essentie van de mannelijke energie is aanwezigheid. Daar te handelen waar nodig is. Niet als een kip zonder kop rondrennend, maar efficient en effectief. Gehoorzamend aan de wijsheid van het vrouwelijke. Heilig Handelen, noem ik het. Gedisciplineerd, volhardend en risiconemend. En ook dit hoeft niet hard werken te zijn. Juist niet!

Jij en je belemmeringen

‘Maak van de beren op de weg, vlinders die met je mee vliegen.’

Belemmeringen, angsten, niet goed genoeg voelen, niet waardig genoeg. Ja, dat is er ook allemaal. En hoe! Het is echt f**cking eng om je missie te volgen. Tenminste, als je in je belemmeringen blijft hangen en ze niet transformeert tot grote steun. Je wilt toch ook niet je hele leven ganzenborden en elke keer weer in die put terechtkomen? Op mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau gaan we je beren op de weg transformeren tot vlinders. Feel the fear and do it anyway!

Jij en je omgeving

Authenticiy is magnetising

Hoe duidelijker jij je zielsplan volgt en dit deelt met de wereld, hoe meer klanten voor je kiezen. De andere kant van de magneet zorgt ervoor dat er ook steeds meer mensen je niet ‘leuk’ vinden, of niet interessant. Kleur bekennen zorgt voor een duidelijke energie waar mensen op reageren.  Zaak is die klant te kiezen waar jij blij van wordt, die graag met jou meespeelt. Zo leer je web te spelen in plaats van net te werken. Je leert van market ‘getting’ naar market ‘receiving’ te gaan.  Wat dat inhoudt? Doen wat je leuk vindt en dat aanbieden. Dus als er een verhaal in je zit, dan breng je het verhaal naar buiten. Niet omdat je nu zo nodig moet bloggen. We vinden jouw manier van UITEN, waardoor je trouw blijft aan die wie jij bent.

Herfst; het westen: jij en oogsten, genieten en vrijgeven

Alleen met je hart kun je goed zien, het essentiële is onzichtbaar voor de ogen.

Kun jij oogsten wat je hebt gezaaid? Kun jij genieten van die tovervloedige rijkdom van alles dat jij op je pad hebt ontvangen. Oogsten is een kunst op zich, in dankbaarheid buigen voor dat wat je hebt gedeeld. Jouw GOUD in de wereld, in deze cyclus. En nadat je dat volledig omarmd hebt, zul je het weer moeten vrijgeven, voor een nieuw ronde in je onderneming. Wat wil je vrijgeven en wat wil je houden?

Deze periode is een mengeling van vreugde over de oogst en verdriet dat weer mogen loslaten en vrijgeven. Het hartchakra is hier leidend.

Jij en Tovervloed

Het pad van ondernemen in Tovervloed is het pad dat jij als mens loopt. Uitgangspunt is dat jij je onderneming bent en in deze reis ontmoet je jezelf. Wanneer jij schaarste ervaart in je onderneming, is dat een signaal waar je nog over Overvloed kunt leren. Misschien moet je jezelf meer laten zien, meer durven, meer vragen, meer ontvangen. Meer achterover leunen of juist de wereld instappen. Jouw Cirkel van Tovervloed wordt dan groter en groter. Zo werk je vanuit je waarden en ervaar je hoe je meer dan voldoende geld hiervoor kunt ontvangen. Waardoor je nog meer je missie kunt leven, nog meer kunt delen met de wereld en nog meer kunt ontvangen. Tot in het oneindige toe. Met als basis, spelen.

Ja! Spelen en Genieten.

Start van het traject: scan, intake en reading

Het jaar start met een intake. De intake bestaat uit  een gesprek en daarna ontvang je een reading. In de reading lees ik de energie van je onderneming en van jou als ondernemer. Door contact te maken met je onderbewuste en je energie geeft dit heldere informatie. Het geeft inzicht over je startpunt, je belemmeringen en de weg naar succes. We onderzoeken of mijn stijl van begeleiden bij jou past en samen bekijken we of dit jaarprogramma klopt voor jou en op dit moment. Niet elke ondernemer wordt aangenomen voor dit programma. Het moet echt ‘kloppen’.

Wanneer we allebei een volmondig ‘JA’ voelen gaan we het commitment aan voor dit jaar.

Na de intake ontvang je de ondernemingsscan. Je ontvangt een uitgebreide vragenlijst: waar sta je nu? Waar wil je heen en alles daar tussen.

Online leren

Je ontvangt wekelijkse en maandelijkse opdrachten en dicht op de huid-coaching via internet. Elke vrijdag is er een virtuele deelcirkel waarin je je proces deelt met mij en de andere deelnemers. Je ontvangt feedback en je vragen worden binnen een paar dagen beantwoord. Dit deel is een essentieel onderdeel van het jaarprogramma.

Inspiratie-intervisie bijeenkomsten

Tussen de dagen kom je bijeen met je collega-ondernemers om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Een persoonlijke fan- en klankbordclub die als springplank kan werken voor het succes van jouw onderneming. Daarnaast heb je een wisselende buddy waarmee je nog nauwer samenwerkt.

Webinars

Regelmatig worden webinars georganiseerd.  Voor inspiratie, stok achter de deur, vraagbaak en om je soms even vlot te trekken als het vastloopt.

Ademworkshop

Tijdens de Winter driedaagse neem je deel aan een ademworkshop om diep het leven in te ademen en blokkades los te laten. Francis van der Wiel van Ademreis neemt je mee op reis.

Buddy

Per seizoen werk je met een wisselende buddy. Deze mede-ondernemer is jouw fan, klankbord, vraagbaak en getuige.

Alles op een rij
 • intake
 • uitgebreide ondernemersscan
 • reading van je onderneming
 • online leren en begeleiding
 • 14 dagen bijeenkomst in een groep, waaronder vier driedaagsen met elk twee overnachtingen.
 • directe feedback, mentorschap van mij als begeleider
 • webinars
 • intervisie inspiratie bijeenkomsten
 • een wisselende buddy die met je oploopt en samenwerkt
 • vrijgeef workshop van coach Francis van der Wiel van Ademreis
 • 20% korting op een individuele sessie
Wanneer

Mocht je voelen of denken dat dit traject iets voor je is, raad ik je aan om een Playshop Ondernemen in Tovervloed te volgen. In één dag volgen we de seizoenen en windrichtingen en kun je ervaren of mijn manier van werken (op zielsniveau, warm, confronterend, spelend, uitdagend…) bij je past. Mocht je na zo’n dag besluiten om deel te nemen, dan ontvang je deze investering als korting op het jaarprogramma.

Hiernaast kun je ook nog veel lezen over mijn visie in mijn blogs over ondernemen. 

Je kunt je opgeven voor een intake  waarin we samen kijken of het programma bij je past. In september plannen we de intake, maar je kunt nu wel vast een intake aanvragen.

Dag 1: 9 november 2018

Winter retreat: 9 januari 2019 tot en met 11 januari 2019
Lente retreat: 13 maart tot en met 15 maart 2019
Zomer retreat: 5 tot en met 7 juni 2019
Herfst retreat: 25 tot en met 27 september

De driedaagsen zijn van 14.00 uur op de startdag tot 17.00 uur op de einddag.

Dag 14, slot dag: 1 november 2019

Waar?

De start en slotdag zijn op locaties in Noord Holland.

De driedaagsen zijn in Centrum Athanor. Een prachtige plek op de grens van de Achterhoek en Twente. Tussen de oeroude stenen kunnen we diep duiken en op alle dimensies (mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel) het ondernemen ontdekken en ontwikkelen.

‘Het is een plek die ruimte ademt, waar het nog stil is en waar je bij helder weer de sterren haast kunt plukken.’

Investering?

Reken op 1 dagdeel tijd per week buiten de weken om waarin we elkaar ontmoeten. De online opdrachten vragen aandacht en studie, net als de bijeenkomsten met je inspiratie groep en het samenwerken met je buddy.

Vroegboekkorting tot 1 oktober € 3150,= excl 21 % btw plus € 1260,= excl 6% btw verblijfskosten (locatie, koffie, thee, lunches, overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer en biologische diners vol liefde).

Na 1 oktober: € 3750,= excl btw plus € 1260,=excl 6% btw  verblijfskosten

Verblijfskosten: locaties, koffie, thee, lunches, overnachting, ontbijt, lunches en diners op de driedaagse.

Wil je in drie termijnen betalen, dan betaal je € 1250,= per termijn (vroegboekkorting) en € 1400,= na 1 oktober. Verblijfskosten worden voor de start van het programma gefactureerd.

Aanmelden?

Meld je hieronder aan voor een intake. Dan neem ik contact met je op.

 

Jaarprogramma Ondernemen en Leven in Tovervloed

-1 beschikbaar
Aanvraag intake Jaarprogramma Ondernemen in Tovervloed0,00 (ex 21% btw)

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Gegevens

Begin:
9 november 2018 10:00
Einde:
18 oktober, 2019 17:30
Investering:
Gratis (excl. 21% btw)
Delen is vermenigvuldigen... Graag!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail