De bewuste man

Het is de nieuwe prins op het witte paard, de bewuste man. Veel vrouwen delen: ‘ het is een bewuste man, dus ik begrijp niet waarom hij…. (vul maar in). Alsof deze bewuste man nu echt alles gaat oplossen, de man waar je thuis bij komt, waar je eindelijk bij kunt rusten. Gefeliciteerd, je bent met een bewuste man…

En dan begint het pas, want deze man is geen eindstation, hij is het begin van een nieuwe reis, een nieuw avontuur. Het is de man waarvan de wonden bloeden en niet meer weggestopt zitten achter een pak met stropdas. Het is de man die voelt dat hij ‘het’ niet meer vindt in alcohol, blowen en porno. Het is een man die eigenlijk heel hard AU wil zeggen als hij geraakt wordt door een vrouw, een geliefde, maar daar nog niet altijd bij kan en daarom maar heel hard om zich heen slaat. En dat is al een stuk bewuster dan de onbewuste man die het langs zich heen laat glijden en nog een biertje neemt en met zijn vrouw mee gaat shoppen in de Koopgoot en op een krukje voor de paskamer voor zich uit staart.

Je wenst je nog al wat met een bewuste man, de man die soms geen idee heeft wat er gebeurt in zijn groeiend bewustzijn. De rups die de cocon voelt open gaan en knipperend in het licht verwonderd naar zijn, nog natte, vleugels kijkt. Die zoekt en soms vindt bij andere mannen, in een verbinding met een sensuele vrouw, in intiem samenzijn met zijn Geliefde.

De bewuste man gaat je niet redden, mooie vrouw. De bewuste man is hier om jouw wonden open te rijten met zijn pijn, zijn projecties, zijn alomvattende liefde voor jou. Zijn verlangen om met jou samen te zijn, te ontdekken na vele eeuwen zoeken naar die kern in hem zelf. Omdat dit leven te gaan doen. Met jou, door jou, via jou.

En daar is een bewuste vrouw voor nodig. Een vrouw die bereid is niet haar eigen wonden te likken en te verdoven, maar ze openlijk te tonen, hem haar rauwe ziel laten zien met alle littekens en kwetsuren en hem te vertellen dat ze zo ontzettend bang is, voor de liefde, voor mannen, de wereld, voor zichzelf. Dat ze zich langzaam kan overgeven aan die bewuste man die door haar overgave zijn aanwezigheid vindt.

In zichzelf, met haar.

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *