De Kunst van het Inscharrelen

Afwezigheidsmelder uit, auto en file in… Op naar de startvergadering om Q1 tot en met Q4 te plannen. KPI’s, targets en groei. Aan de bak mensen! En ben je niet in loondienst, maar zelfstandig ondernemer, dan stort je je vanaf vandaag op lanceringen en zichtbaarheid!

Dat voelt misschien wel efficiënt, maar is volledig niet effectief. Het is nog steeds winter, de energie is traag en nog steeds naar binnen gericht. Effectief is het om je nu heeeeel langzaam uit te rekken, de kerstvakantie rustig van je af te schudden en langzaam op te drogen voor het nieuwe jaar.

Inscharrelen dus. Met dit woord eer ik mijn moeder die hier meester in was. In vakantiehuisjes scharrelde ze in door de koffers uit te pakken, kastjes te herschikken en haar eigen nestgeur aan te brengen. De plek wordt zo ook geëerd en opent zich om jou liefdevol uit te nodigen om zacht te landen. Want zacht landen heeft tijd nodig.

Dus laat 2019 jou ook welkom heten en ontmoet elkaar tijdens deze inscharreldag. Misschien wil je er wel een inscharrelweek of maand van maken. Hoe meer mensen dit leven, hoe relaxter het jaar.

Fijne (inscharrel)week en een effectief en zacht 2019!

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwitterlinkedinmail

2 gedachten aan “De Kunst van het Inscharrelen”

  1. Inscharrelen. Wat een heerlijk woord. Me inscharrelen in het nieuwe jaar. JA, roept alles in mij. Het geeft precies weer hoe het voor mij voelt en hoe ik het fijn zou vinden. Vanochtend vond ik dat ik weer fris en fruitig en klaar voor het nieuwe jaar aan de slag moest. Mijn eerste cliënt meldt zich weer vandaag. Maar ik voelde mij in niets fris, fruitig en vol energie. Alles in mij wil nog in mijn winter-cocon. Na volledig al mijn gezucht en gesteun geleefd te hebben, een warme douche, een lekker kopje koffie, behaaglijke kleding aangetrokken te hebben en me met mooie muziek toch in mijn praktijkruimte begeven te hebben, voel ik dat het prima is. Met nog veel warmte, genestel, behaaglijkheid, rustig weer aan de slag. Met nog véél tijd om terug te trekken. Van daaruit heb ik te geven en valt de weerstand weg. Inscharrelen heet dat dus. Mmm. Op die manier heb ik er wél zin in. Dankjewel voor je inspiratie Arianne.

    1. Ah, Mirjam wat heerlijk te lezen! En wedden dat jouw klant, net zo als jij, nog slaapdronken is van de winter? Is vast een hele mooie sessie geworden. Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *