Volle maan maart

De maan is de afgelopen dagen, ook overdag, zo goed te zien. Steeds voller wordend, steeds ronder…

We bevinden ons in de start van de Volle Maans energie. Vrijdagochtend om 8.17 is deze energie op haar hoogtepunt. De Volle Maansenergie is drie dagen aanwezig.

De Volle Maan is de zomer, de middag en het zuiden in de maancyclus. Het is de ovulatie in de menstruatiecyclus. De adempauze wanneer je longen volledig gevuld zijn met levenslust. De energie is naar buiten gericht. De maan en zon staan nu recht tegenover elkaar en zo zien we de maan als een verlichte schijf aan de hemel

Waar de zon de uiterlijke wereld in het licht heeft gezet, zet de Volle Maan alles van je innerlijke wereld in het licht. Alles wordt opgeschud in het licht van de Volle Maan. Het is niet voor niets dat met de Volle Maan mensen tot weerwolven werden en vrouwen ‘ma(a)nisch. Het woord ‘lunatic’ (gestoord, krankzinnig) komt van deze maanfase…

En… hoe meer licht, hoe meer schaduwkanten zichtbaar worden. Er kan van alles en nog wat naar boven komen, als een borrelende stinksloot waar gassen uit ontsnappen. Zaken die nog nooit in je bewustzijn zijn geweest of dingen waarvan je dacht ‘dat je dat toch al achter je gelaten had…’

Terwijl met Nieuwe Maan de zon en maan in hetzelfde teken staan, is het bij Volle Maan tegengesteld.

Je kunt je edelstenen buiten leggen om ze te schonen in het licht van de maan. Ook kun je maanwater maken. Zet een fles buiten met water en de maan verhoogt hiervan de energie. Lekker om te drinken of om aan de planten te geven.

Volle Maan in maart

Deze maan wordt de Sneeuwmaan genoemd of ook de Maan van de Wind. en heeft als thema ‘kiemkracht’. Wanneer je erbij stilstaat hoeveel kracht er in een zaadje zit om te gaan groeien en groot te worden. Hoe uit een eikel een eik voortkomt, uit een zaadcel en eicel een heel mens. Daar zit geen wilskracht in, maar voortstuwende kiemkracht.

Je wordt uitgenodigd de zaadjes van je verlangens te volgen, met nieuwsgierigheid en met hernieuwde levensenergie. Het leven begint weer op aarde, dat is sowieso al een feest om te ervaren.

Ook kan het in deze tijd nog best wel waaien. Dor hout wordt uit de bomen geschud zodat er meer ruimte komt voor het nieuwe.

Ritueel

Met elke Volle Maan geef ik een suggestie voor een ritueel. Laat jezelf leiden. Een knipoog naar de maan kan al een ritueel zijn. Alles wat je met aandacht en bezieling doet is een ceremonie, het vieren van het leven. Mocht je wat langer tijd en aandacht willen besteden, geef ik hier mijn suggestie voor een ritueel.

Ga op zoek naar zaadjes, bloemetjes en andere vormen van nieuw leven in de natuur.

Wacht tot je de Volle Maan aan de hemel ziet en neem een bol klei dat net in je hand past in je hand. Kneed dit tot dat het zacht is. Terwijl je kneed, maak je contact met je verlangens deze cyclus.

Dan pak je de zaadjes en meng je deze door de klei. Sluit dan je ogen en kneed intuïtief verder, laat je verrassen door de vorm. Zet jouw beeldje op je altaar.

Mocht je willen delen in de groep, graag!

Doe je al mee maar kan je de lessen niet zien?

Dan kun je hier inloggen om verder te gaan.

(Dit kan door het emailadres te gebruiken waarop je de uitnodiging ontving voor dit online programma. Nog geen wachtwoord? Maak er dan een aan door in de popup voor de login op "wachtwoord vergeten" te drukken.)