Volle maan april

De maan is de afgelopen dagen, ook overdag, zo goed te zien. Steeds voller wordend, steeds ronder…

Vandaag om 20.57 is het hoogtepunt van de Volle Maans energie. De Volle Maansenergie is drie dagen aanwezig.

De Volle Maan is de zomer, de middag en het zuiden in de maancyclus. Het is de ovulatie in de menstruatiecyclus. De adempauze wanneer je longen volledig gevuld zijn met levenslust. De energie is naar buiten gericht. De maan en zon staan nu recht tegenover elkaar en zo zien we de maan als een verlichte schijf aan de hemel

Waar de zon de uiterlijke wereld in het licht heeft gezet, zet de Volle Maan alles van je innerlijke wereld in het licht. Alles wordt opgeschud in het licht van de Volle Maan. Het is niet voor niets dat met de Volle Maan mensen tot weerwolven werden en vrouwen ‘ma(a)nisch. Het woord ‘lunatic’ (gestoord, krankzinnig) komt van deze maanfase…

En… hoe meer licht, hoe meer schaduwkanten zichtbaar worden. Er kan van alles en nog wat naar boven komen, als een borrelende stinksloot waar gassen uit ontsnappen. Zaken die nog nooit in je bewustzijn zijn geweest of dingen waarvan je dacht ‘dat je dat toch al achter je gelaten had…’

Terwijl met Nieuwe Maan de zon en maan in hetzelfde teken staan, is het bij Volle Maan tegengesteld.

Je kunt je edelstenen buiten leggen om ze te schonen in het licht van de maan. Ook kun je maanwater maken. Zet een fles buiten met water en de maan verhoogt hiervan de energie. Lekker om te drinken of om aan de planten te geven.

Volle Maan in april

Deze Volle Maan wordt ook wel de Eimaan genoemd. De jonge uitlopers, blaadjes en dieren zijn nog teer en kwetsbaar en hebben zorg en bescherming nodig. Net als het nieuwe dat je in je innerlijk hebt gezaaid. Jouw verlangen dat nu echt naar buiten komt en al wat vorm krijgt.

Dit is de tijd om te bepalen wat jouw aandacht en focus krijgt om jouw verlangen levensvatbaar te maken. Het weer in april zorgt ervoor dat je je aandacht erbij moet houden. Soms stormt het, hagelt en sneeuwt het, of is de zon zo sterk als op een hete zomerdag. Het water stroomt of er is te weinig water. Om jouw verlangen in de vorm te laten komen, wordt er visie en volharding van je gevraagd. De magische energie van de Volle Maan helpt hierbij omdat deze maan je helderheid geeft.

MAAN IN WEEGSCHAAL EN ZON IN RAM

Tijdens elke Volle Maan staan Zon en Maan in twee tegenovergestelde tekens. Deze oppositiestand veroorzaakt een spanningsveld in energie . De Volle Maan staat in het luchtteken Weegschaal . Weegschaal energie is een rationele en diplomatieke kracht, gericht op het bereiken en behouden van evenwicht tussen dualiteiten. Haar invloed is vooral merkbaar op het gebied van relaties. Zowel liefdes-, vriendschaps- als werkrelaties , de wijze waarop je in relatie staat met de natuur en sub(cultuur) waarin je leeft, je relatie met de materiële wereld en de onzichtbare geesteswereld.

De Zon staat in het teken  Ram.  Met deze energie kun je in de natuur zien en in je innerlijk voelen dat met een explosieve vuurkracht de  natuur is ontwaakt. Ram energie inspireert je om in actie te komen en om spontaan nieuwe dingen te ondernemen zonder er lang over na te hoeven denken .

Ritueel

Met elke Volle Maan geef ik een suggestie voor een ritueel. Laat jezelf leiden. Een knipoog naar de maan kan al een ritueel zijn. Alles wat je met aandacht en bezieling doet is een ceremonie, het vieren van het leven. Mocht je wat langer tijd en aandacht willen besteden, geef ik hier mijn suggestie voor een ritueel.

Maak vandaag een wandeling en laat je vier symbolen toevallen. Takjes, bloemetjes, zaden… Deze symbolen staan voor je bloemblaadjes die jij wil gaan realiseren.

Ga vanavond met blote voeten naar buiten en sta in het Volle Maan licht. Houd één voor één de symbolen in je geopende handen en laat het  maanlicht er op vallen. Vraag om helderheid en leven voor jouw verlangens.

Dank de maan en het licht van de zon voor zijn en haar ondersteuning.

Mocht je willen delen in de groep, graag!

Doe je al mee maar kan je de lessen niet zien?

Dan kun je hier inloggen om verder te gaan.

(Dit kan door het emailadres te gebruiken waarop je de uitnodiging ontving voor dit online programma. Nog geen wachtwoord? Maak er dan een aan door in de popup voor de login op "wachtwoord vergeten" te drukken.)