Woordobstipatie en bloggen

Mijn eerste blog na wel een hele lange writersblock… nu het weer stroomt weet ik dat deze tijd nodig was om me te vullen met mijn wijsheid, mijn stijl en mijn vorm. Lees je mee?

Woordobstipatie

In 2015 zat ik muurvast met mijn teksten. Ik wilde mijn vijfde boek schrijven, over Overvloed, maar er kwam niets uit mijn pen, zelfs niet toen ik een prachtatelier huurde op Ruigoord. Fijne dagen waren het, maar schrijven… ho maar. Het idee voor een boek hing ik voorlopig in de wilgen en dacht het kleiner te houden door blogs te produceren. Geen enkele blog zag het levenslicht. Zeer frustrerend, want er zaten wel heel veel woorden in mij. Ken je dat (verschrikkelijke) beeld van een gans die gedwongen gevoerd wordt door een trechter? Zo voelde ik me, maar dan andersom. Zoveel woorden verstopt achter een klein gaatje, opgehoopt en niets kwam er uit. Woordobstipatie…

Het enige waar ik kon schrijven, was facebook. Te reageren op updates van fb-vriendjes en zelf wat mijmeringen te delen. Pas na een tijd merkte ik dat daar het schrijven heel makkelijk ging. Ik dacht niet na, maar schreef, hehe.

Facebook

Ik hou van Facebook. Feestboek is een soort koffiecorner, waar ik me even met mensen verbind, babbel, grapjes maak, geraakt wordt en organisch leer van anderen.

Ik houd ervan te prikkelen, te kriebelen, soms met mijn kont tegen de krib, me op te winden, te oordelen en samen te lachen. Om barstjes te tikken als het Fakebook wordt, als iedereen doet alsof ie blij is en succes heeft, al voel je tot in je tenen dat daar niets van klopt.

Het gaat mij om echtheid, puur en soms heel rauw.

Het delen van mijn mijmeringen, voedt mij in mijn waarheid, mijn zoektocht in het leven en in het innemen van mijn eigen plek. Aan het aantal reacties te zien, raak ik ook collectieve snaren en veel mensen zijn er blij mee. Overigens word ik ook regelmatig ontvriend ; ). Kleurloos kun je me niet noemen. Maar Facebook is vluchtig en wat vandaag er nog was, ziet morgen niemand meer. Nu dus de stap genomen om ergens een thuis te bieden voor mijn schrijfsels.

Of er ooit een boek komt? Ik weet het wel zeker.

Leuk als je me volgt, dan krijg je onregelmatig mijn teksten in je mailbox over Ondernemen, Liefde en relaties en gewoon… over het leven.

Arianne

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *