Wie ben ik?

Ik ben Arianne van GalenIk ben vrouw, 57 jaar. Moeder van mijn uitwonende zoon Pim van 27 en dochter Maren van 24. Vrouw van mijn echtgenoot. Schoonmoeder van Joan. Ik ben dochter van mijn overleden ouders, jongere zus van mijn zus, exgenote van de vader van mijn kinderen,  vriendin van een handvol mensen.

 

 

In 2017 ben ik in een ceremonie getrouwd met mijn Grote Liefde Rens. In 2019 zijn we voor de wet getrouwd en ja, dat gaf toch weer een onverwachte verdieping in de liefde. Hij was eerst mijn allerbeste vriend waarna een aantal jaar zeer onverwacht de vonk oversprong. De vriendschap is altijd een stevige basis geweest, want de relatie was en is vol vuur. Met hem leef en leer ik commitment, intimiteit en raakbaarheid in de liefde. Pim en Maren waren onze getuigen op de bruiloft en zagen onze liefde eerder dan wijzelf.

In 2018 zijn we gaan samenwonen op een prachtplek in Friesland. Aan de rand van een klein dorp, met genoeg ruimte voor alles waar naar we verlangden: een eigen plek, minimaal 6 kippen, een bootje, water en paarden. Ik wilde wel samenwonen, maar dan wel met heeeeel veel ruimte voor mezelf…

Een week nadat we er kwamen wonen sloeg een schoorsteenbrand groot uit. Sindsdien zijn we al 6 keer verhuisd. Van hotels naar vakantiehuisjes naar een stacaravan op het land, naar het gastenhuisje op het erf dat volledig verbouwd moest worden. Uiteindelijk zijn we in december 2021 definitief verhuisd naar de boerderij. Overgave voor gevorderden ; )

Ik ben opleider en coachAl meer dan 30 jaar begeleid ik mensen. Eerst als trainer op gedrag en vaardigheden en al snel op overtuigingen, identiteit en missie. Heb kleine en grote organisaties begeleid in leiderschap en in veranderingstrajecten. (o.a. TNT, Hoogovens – Corus – Tataa, Eneco, KPN, Albert Heijn, Post NL). Ik stond aan de wieg van het coachen in Nederland, was een aantal jaar hoofdredacteur van het Tijdschrift van Coaching, heb honderden leiders, trainers, loopbaan-, team- en lifecoaches opgeleid bij onder andere Schouten & Nelissen, de Trainers Academie, School voor Coaching, en mijn eigen bedrijf CoachSpeelplaats. De term ‘coach’ heb ik losgelaten, net als al mijn lidmaatschappen bij beroepsverenigingen. Ik pas niet meer in een hokje.

Ik ben GidsIk heb een Grootse Gave die ik steeds meer omarm en koester. Ik zie de zielsmagie en -vonk van mensen en sluit aan op het grootste potentieel in ieder mens.  Wanneer iemand zo moedig is om haar of zijn zielsmissie te leven, om echt te doen waar hij of zij voor op aarde is, dan staan de tranen achter mijn ogen. Welnee, ik huil voluit ; ). Ik sta in direct contact met het wezen, hij/zij fluistert mij in wat de wezenlijke plek is van diegene die ik begeleid.

Mijn meesterschap is om meesters nog hoger te laten vliegen. Nog meer te laten samenvallen met hun plek en zo hun bijdrage te leveren aan de wereld. Vanzelfsprekend, spelend, in Tovervloed. En ik voel direct als het even niet afgestemd is, dan kan ik uitnodigen, prikkelen, verleiden, kietelen, drammen en zo nodig schoppen. Of dit nu voor je onderneming is, in je relatie of op je levenspad. Liefde is niet altijd lief…  wel altijd met een bedding van onvoorwaardelijke aanwezigheid.

Ik kan me het best vinden in het woord ‘Gids’, omdat het voor mij alles omvat wat ik doe en wie ik ben. Het vraagt mijn leiderschap, helder zicht, liefde en het samen lopen in onbekend gebied, overgave aan het niet-weten en volledig vertrouwen dat we geleid worden terwijl ik toch stevig het stuur in handen heb. We walk eachother home, want we zijn beide leraar en leerling.

Het duurde even voordat ik uit de spirituele kast kwam, maar nu sta ik al jaren in het volle licht. Ik heb contact met vele dimensies. Ik kan reizen door tijd en ruimte, ben een kanaal voor voorouders, overleden geliefden en ben spreekbuis voor diegene die (nog) niet kunnen spreken. Sjamanen uit alle windstreken en tijden voeden en begeleiden mij. Ik ben verbonden met Midden Aarde en de Kosmos. Natuurwezens als draken, elfen, trollen, feeën en reuzen spelen met mij mee. En tegelijkertijd leef ik hier op aarde. Hier is het waar we het mogen doen, op de allermooiste planeet. Met ons scherpe verstand, onze emoties, onze energie en ons prachtige wijze lichaam. Ik begeleid, ik zing, ik nodig uit, ik luister en fluister, ik fluit, ik drum en vertaal. Resultaatgericht…Spot on.

 

Ik ben leerling en deelnemer
Ik honger naar leren en groeien. Ontwikkelen en ontdekken staat nooit stil. Zo word ik wijzer én bewuster van het feit dat ik steeds minder weet. Op alle niveaus van ontwikkeling leer ik en pas ik toe: mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel.

Ik kies de beste leraren (#learnfromthebest) en mix dit alles met mijn eigen wijsheid. Heel dankbaar ben ik voor alle opleidingen, begeleiders, gidsen en leraren in mijn leven. Een greep uit de opleidingen die ik gevolgd heb:
– opleiding familie-en organisatie opstellingen
– emotioneel lichaamswerk
– Brein Centraal Leren
– NLP
– zijnsoriëntatie
– hypnotherapie
– regressie
– Sjamanisme
– Rationele Efffectiviteits training
– theatersport en drama
– Soundhealing
– teamcoaching
– tantra
– innerlijk kind ‘werk’
– leiderschapstrainingen (Covey, Theory U, Spiral Dynamics, Deep Democracy, Systeem denken etc)
– chakrapsychologie
– reading en healing
– Jung en schaduwwerk
– Voice Dialogue en Voice Drama

Hiernaast heb ik heel veel geleerd van de opleidingen die ik zelf heb ontwikkeld en gegeven in Leiderschap, Loopbaan en coaching. Elk boek dat ik schreef was mijn eigen onderzoek en zoektocht.

You teach what you have to learn…

En echt, elke klant, elke deelnemer was en is mijn leraar.

Ik ben schrijver en auteurIk ben auteur, ik heb vier boeken geschreven over leiderschap, coaching en levensloopbaan en ben bezig met mijn vijfde. Schrijver word je niet, dat ben je. Ik MOET schrijven, anders loop ik ergens vast. Ik schrijf heel graag blogs en Facebook is mijn speelplaats, waar ik schrijf over leven en ondernemen in Tovervloed, of eigenlijk gewoon over mijn leven.  Zoals iemand zei: ‘ Arianne schenkt helderheid in collectieve en individuele processen. Zij benoemt wat anderen voelen, maar nog niet onder woorden kunnen brengen.‘ Daar herken ik mezelf in en ben ik blij mee.

Ik ben Troubadour, verteller en spreker
Ik houd van delen, van metaforen en van verhalen vertellen. Laatst gaf iemand mij de titel Troubadour. Dat voelt fijn en kloppend.  Later vulde iemand aan dat Troubadour degene is die ‘het GOUD vindt’. Zo wordt het nog kloppender.

Ik ben graag dagvoorzitter, verbind al spelend mensen.

Of ik vertel over Tovervloed en de groep kan mij niet groot genoeg zijn, omdat we dan nog sterker verbonden zijn met het collectief. Of juist een kleine groep, intiem, persoonlijk en de diepte in. Het is overigens nooit een monoloog, altijd interactief en transformerend.

Ik ben ondernemerDit jaar ben ik 30 jaar ondernemer met een loondienst-uitstap van drie jaar in het Directieteam van Schouten & Nelissen. Op mijn 27e had ik met mijn toenmalige partner een goed lopend bedrijf in Management, Marketing en Advies, met klanten over de hele wereld. Spelen was dat, regelmatig reisde ik naar India voor grote projecten en klanten. Uiteindelijk hebben we dit bedrijf verkocht.

In 2017 heb ik afscheid genomen van mijn twee andere ondernemingen. Diamant Coaching, waarmee ik in het bedrijfsleven coachte en CoachSpeelplaats waarmee ik opleidingen aanbood voor ervaren coaches om de magie en spiritualiteit resultaatgericht in te leren zetten in hun werk.

Sinds 10 jaar is Tovervloed met mij op pad en breng ik nu al mijn ervaring, wijsheid, struggelingen, frustraties, vreugde, lol en verlangen onder bij deze nieuwe onderneming: Arianne van Galen.

Ik ben Arianne

Zo komen alle facetten bijeen en werk ik met mensen om het aardse met het wezen te verbinden. Ik ‘tune in’ en zie exact wat stroomt, niet stroomt en wat er nodig is om te creëren en te verwezenlijken. Ik mag mensen begeleiden om samen te vallen met hun plek. Dit is een unieke plek die al lag te wachten. Een essentiële en wezenlijke plek.

Mijn sterrenbeeld Schorpioen laat me diep duiken naar de donkerte en de parels die daar te vinden zijn. Mijn Maya zegel is Gele Krijger. Dit geeft me de moed (en doorzettingsvermogen …) om vragen te blijven stellen. Vragen naar de waarheid, naar echtheid, authenticiteit. Bij elke vraag en antwoord mag ik een stukje harnas afdoen.

Mijn Human Design vertelt me dat ik Manifesting Generator ben. Ik kan ongelooflijk snel en treffend manifesteren, wanneer ik verbonden ben met de bron, de diepe wijsheid  onder mij. Zit ik er een millimeter naast dan valt het stil en ben ik aan het ploeteren… Zooo frustrerend en dienend om dan weer terug naar mijn ‘uitlijning’ te gaan.

Zo val ik ook steeds meer samen met mijn plek, elke keer meer en meer.

En… we walk each other home.