Wie ben ik?

Ik ben Arianne van GalenIk ben vrouw, 53 jaar. Moeder van mijn uitwonende zoon Pim van 23 en dochter Maren van 19. Ik ben dochter van mijn overleden ouders, jongere zus van mijn zus, exgenote van de vader van mijn kinderen,  sister van een aantal zachte krachtige vrouwen, vriendin van een klein clubje vrienden.

Getrouwd met mijn Grote Liefde Rens. Ik woon in Haarlem, ben innig verbonden met de zee en de duinen. Dit jaar wil ik (weer) in de natuur wonen, een verzorgpony hebben, 6 kippen en een varken. Dus als je ergens een mooie boerderij weet, met ruimte…?

Ik ben opleider en coachAl meer dan 25 jaar begeleid ik mensen. Eerst als trainer op gedrag en vaardigheden en al snel op overtuigingen, identiteit en missie. Heb kleine en grote organisaties begeleid in leiderschap en in veranderingstrajecten. (o.a. TNT, Tataa, KLM, Eneco, KPN, Albert Heijn, Post NL). Ik stond aan de wieg van het coachen in Nederland, was een aantal jaar hoofdredacteur van het Tijdschrift van Coaching, heb honderden leiders, trainers, loopbaan-, team- en lifecoaches opgeleid bij onder andere Schouten & Nelissen, de Trainers Academie, School voor Coaching, en mijn eigen bedrijf CoachSpeelplaats. De term ‘coach’ heb ik losgelaten, net als al mijn lidmaatschappen bij beroepsverenigingen. Ik pas niet meer in een hokje.

Ik ben Vroedvrouw van de Ziel, healer en leraarIk heb een Grootse Gave die ik steeds meer omarm en koester. Ik zie het zielspad van mensen en zie het grootste potentieel in ieder mens. Daar sluit ik direct op aan. Als iemand zo moedig is om haar of zijn zielsmissie te leven, om echt te doen waar hij of zij voor op aarde is, dan staan de tranen achter mijn ogen. Welnee, ik huil voluit ; ). Mijn meesterschap is om meesters nog hoger te laten vliegen. Nog meer in authenticiteit hun bijdrage te leveren aan de wereld. Vanzelfsprekend, spelend, in Tovervloed. En ik voel direct als het even niet afgestemd is, dan kan ik prikkelen, verleiden, kietelen, drammen en zo nodig schoppen. Of dit nu voor je onderneming is, in je relatie of op je levenspad.

Het duurde even voordat ik uit de spirituele kast kwam, maar nu sta ik al jaren in het volle licht. Ik heb contact met vele dimensies. Ik kan reizen door tijd en ruimte, ben een kanaal voor voorouders, overleden geliefden en ben spreekbuis voor diegene die (nog) niet kunnen spreken. Sjamanen uit alle windstreken en tijden voeden en begeleiden mij. Ik ben verbonden met Midden Aarde en de Kosmos. En tegelijkertijd leef ik hier op aarde. Hier is het waar we het mogen doen, op de allermooiste planeet. Met ons scherpe verstand, onze emoties, onze energie en ons prachtige wijze lichaam. Ik begeleid, ik prikkel, ik zing, ik nodig uit, ik luister en fluister, ik fluit, ik drum en vertaal. Resultaatgericht…Spot on.

Ik ben leerling en deelnemer
Ik honger naar leren en groeien. Ontwikkelen en ontdekken staat nooit stil. Zo word ik wijzer én bewuster van het feit dat ik steeds minder weet. Op alle niveaus van ontwikkeling leer ik en pas ik toe: mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel. Ik kies de beste leraren (#learnfromthebest) en mix dit alles met mijn eigen wijsheid. Heel dankbaar ben ik voor alle opleidingen, begeleiders en leraren in mijn leven. Een greep uit de opleidingen die ik gevolgd heb:
– opleiding familie-en organisatie opstellingen
– emotioneel lichaamswerk
– Brein Centraal Leren
– zijnsoriëntatie
– hypnotherapie
– regressie
– Sjamanisme
– Rationele Efffectiviteits training
– theatersport en drama
– Soundhealing
– teamcoaching
– tantra
– innerlijk kind werk
– leiderschapstrainingen (Covey, Theory U, Spiral Dynamics, Deep Democracy, Systeem denken etc)
– chakrapsychologie
– reading en healing
– Jung en schaduwwerk
– Voice Dialogue en Voice Drama

Hiernaast heb ik heel veel geleerd van de opleidingen die ik zelf heb ontwikkeld en gegeven in Leiderschap, Loopbaan en coaching. Elk boek dat ik schreef was mijn eigen onderzoek en zoektocht. You teach what you have to learn… En echt, elke klant, elke deelnemer was en is mijn leraar.

Ik ben schrijver en auteurIk ben auteur, ik heb vier boeken geschreven over leiderschap, coaching en levensloopbaan en ben bezig met mijn vijfde. Schrijver word je niet, dat ben je. Ik MOET schrijven, anders loop ik ergens vast. Ik schrijf heel graag blogs en Facebook is mijn speelplaats, waar ik schrijf over mijn leven. Jaren heb ik ‘woordobstipatie’ gehad, maar nu stroomt het weer als een tierelier. Zoals iemand op facebook schreef: ‘ Arianne schenkt helderheid in collectieve en individuele processen. Zij benoemt wat anderen voelen, maar nog niet onder woorden kunnen brengen.’ Daar herken ik mezelf in en ben ik blij mee.

Ik ben Troubadour, verteller en spreker
Ik houd van delen, van metaforen en van verhalen vertellen. Laatst gaf iemand mij de titel Troubadour. Dat voelt fijn en kloppend. Ik ben graag dagvoorzitter, verbind al spelend mensen. Ik vertel over Tovervloed en de groep kan mij niet groot genoeg zijn, omdat we dan nog sterker verbonden zijn met het collectief. Of juist een kleine groep, intiem, persoonlijk en de diepte in. Het is overigens nooit een monoloog, altijd interactief en transformerend.

Last but not least… Ik ben ondernemerDit jaar ben ik 25 jaar ondernemer met een loondienst-uitstap van drie jaar in het Directieteam van Schouten & Nelissen. Op mijn 27e had ik met mijn toenmalige partner een goed lopend bedrijf in Management, Marketing en Advies, met klanten over de hele wereld. Spelen was dat, regelmatig reisde ik naar India voor grote projecten en klanten. Uiteindelijk hebben we dit bedrijf verkocht. Dit jaar heb ik afscheid genomen van mijn twee andere ondernemingen. Diamant Coaching, waarmee ik in het bedrijfsleven coachte en CoachSpeelplaats waarmee ik opleidingen aanbood voor ervaren coaches om de magie en spiritualiteit resultaatgericht in te leren zetten in hun werk.

Sinds een paar jaar is Tovervloed met mij op pad en breng ik nu al mijn ervaring, wijsheid, struggelingen, frustraties, vreugde, lol en verlangen onder bij deze nieuwe onderneming: Arianne van Galen.

Zo komen alle facetten bijeen en werk ik met ondernemers en relaties om het aardse met het zielsplan te verbinden. Ik ‘tune in’ en zie exact wat stroomt, niet stroomt en wat er nodig is om te creëren en te manifesteren. Concrete handvatten, opdrachten en plannen helpen je het zelf te verwezenlijken.

Zin om verder kennis te maken? Stuur me een mail op arianne@ariannevangalen.nl en dan maken we een afspraak voor een Skype ontmoeting.