Je waarheid leven

Stoppen met roken en scheiden zijn de grootste zaken in het leven waarvan ik dacht dat ik het niet zou durven en kunnen, en toch heb gedaan. Het zijn ook de twee grootste dingen in mijn leven waar ik zo dankbaar voor ben dat ik de sprong heb gewaagd én doorgezet.

Er was nog iets op mijn lijstje. Iets wat helemaal niet hoefde, maar wat me riep, plaagde, prikkelde en lonkte. Vuurlopen. Dát zou ik echt niet durven, kunnen. Bang voor…. Ik wist het niet, maar het blokkeerde totaal. Mijn Godin Pele, vulkaangodin van Hawaii was regelmatig bij me om me nog hartelijker uit te lachen. Ha! Jij bent vuur en je bent bang voor vuur. Je bent bang voor jezelf…. fluisterde ze in mijn oor.

Drie jaar geleden heb ik het aangedurfd, ben ik niet alleen over vuur gaan lopen, maar heb ook een (behoorlijk) stevige pijl met mijn keel gebroken. Terwijl mijn hoofd riep, dat dát niet kon, deed ik het. Alles zonder een centje pijn.

Truth

Het grootste proces was het ‘woord’ vinden, waar ik me aan committeerde voordat ik ging lopen. Het woord ‘Truth’ kwam op. Ik streefde al naar waarheid, maar vond mijzelf regelmatig sjoemelend terug.  Omdat ik zelf niet durf, mensen niet wil kwetsen, me kleiner voel, toch beloftes heb gedaan…

Met dit commitment  brak ik de pijl en liep ik over vuur. Driemaal, alsof ik over gras wandelde. Zonder een ‘kiss of fire’, zoals de begeleidster blaren zo liefdevol noemt ; ). Piece of cake…. Als dit zo makkelijk is, dan is het leven van mijn waarheid dat ook.

Nu drie jaar later kijk ik terug en zie ik hoe ik in waarheid gegroeid ben. En hoe er nog steeds diepere lagen van waarheid zijn om te leven. Met mijn Geliefde die ook trouw is aan zijn waarheid. Samen prikken we illusies door, pijnlijk, maar wanneer we dit doen, verdiept de liefde. Zo wordt onze individuele verbinding met de bron sterker en kan het nog meer stromen.

Met dierbare mensen waarmee ik me verbind en commitment voel om samen waarheid te zijn en te leven. Dankbaar voor zulke dappere dodo’s in mijn leven.

Het is tijd, wanneer je het pad van de waarheid loopt, zet je jezelf in het licht.  Met plezier, schaterend gelach, schurend, verlegen, kwetsbaar, huilend, woedend en brok in de keel… Zo nodigen we anderen uit hún licht aan te steken.

Kan ik eindelijk met Pele mee grinniken ; ). Ja, ik was bang voor mijzelf.

 

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *