F**ck de Focus en speel!

Ondernemen in Tovervloed is ondernemen in het ritme van de natuur. Ik volg dit nu een aantal jaar en het geeft me zoveel rust en overzicht. Zo nodigt de lente je uit om te spelen en de focus te f**cken. Hoe fijn kan het leven zijn ; )

Een groot voorbeeld is Richard Branson. Die slaat zich hartelijk op de dijen van het lachen als hij de opgeheven vingertjes van marketing guru’s ziet: ga en vind uw niche, spreek uw klanten direct aan, zorg ervoor dat u focust en een duidelijk doel hebt. U zult succesvol zijn en uw inkomen zal zich vermenigvuldigen… Richard Branson loopt over van ideeën. Hij  speelt ermee, onderzoekt het en natuurlijk focust hij als het idee levensvatbaar is, dan bouwt hij een fundament en focust hij op het manifesteren. Maar eigenlijk volgt dat als vanzelf als je durft te spelen, dan hoef je ook niet meer hard te werken en door te zetten op wilskracht.

Speel!

Zelf ben ik succesvol geworden door mij niet te focussen op iets. Wanneer ik ging spelen, onderzoeken en ontdekken, erover schrijven, met mensen praten, uitproberen, dan kwamen de klanten. Al 25 jaar doe ik wat ik leuk en interessant vind en wapper alle kanten op. Ik ben organisatie- team en leiderschapscoach, begeleid vrouwen en mannen in hun kracht, werk ik met relaties, heb 4 boeken geschreven en voel me zwanger van nog 3 boeken, verdiep me in tantra, ben betrokken bij festivals, leidde coaches op in resultaatgerichte spiritualiteit en ben reader en healer. Ik ben gids voor Ondernemers die in Tovervloed willen leven en werken. Hoe ik ook mijn best deed om er vorm aan te geven, ik kon er geen soep van maken. Volgens het boekje kunnen mijn klanten dat dus ook niet, maar toch weten ze me te vinden; heb ik een wachtlijst voor begeleiding, zitten mijn workshops vol en mocht ik mooie en grote trajecten begeleiden bij grote bedrijven.

Focus!

Natuurlijk liep ik ook met overtuigingen rond dat het zo niet klopte, dat ik me moest focussen, dat ik moest kiezen. Zo onderzocht ik twee jaar geleden of het een goed plan was om een derde bedrijf in de wereld te zetten, naast Diamant Coaching en CoachSpeelplaats. Gelukkig vroeg ik me direct af of dit de oplossing was voor mijn probleem. Want zo voelde het wel; het probleem van ‘teveel’ en te ‘versnipperd’. Het probleem van ‘geen focus’.

Nog een bedrijf starten zou een halfslachtige poging zijn om al mijn initiatieven te vangen in de vorm en structuur. Een krampachtige poging om te focussen. Hoe gaaf en vervullend is het leven als de boodschap van deze marketinggoeroes niet klopt? Dat elke zelfstandige ondernemer in overvloed leeft omdat hij doet waar hij blij van wordt en hiermee altijd raak schiet?

De dorpsgek

Ik nodig je uit om in de lente te durven leven in het verhaal van de allerbeste boogschutter van het land. Hij was op weg naar een toernooi en zag op zijn weg een schietschijf met een perfect schot in de roos. Even later zag hij net zo’n zelfde schietschijf, weer direct in de roos. En nog één, en nog één. Honderden schietschijven met een perfect rondje in de roos. Zijn bewondering maakte plaats voor irritatie en jaloezie. Het zou toch niet zo zijn dat er een nog betere boogschutter was dan hij? Hij sprak een jongetje aan en vroeg wie zo goed kon schieten en dat hij hem wilde ontmoeten. Pas na aandringen wilde het jongetje het vertellen. Dat is geen goede schutter, heer. Dat is onze dorpsgek. Die schiet eerst de pijlen en schildert dan de schietschijf erom heen…

Wees als de dorpsgek en schiet vanuit je hart, vanuit je vreugde. Als je je niet focust op je doel in de wereld, maar op je missie en waarden, dan reageer je intuïtief wat op je pad komt. De wereld wordt een speelplaats om dat te doen waar je blij van wordt, je blik blijft breed en nieuwsgierig waardoor je nieuwe mogelijkheden en speelmaatjes ziet.

Dit (bekende) filmpje laat nog eens extra zien wat voor leuks je mist als je je op één ding focust.

Er ligt nog zoveel leuks voor jou op je pad als je niet focust…

Nu is alles samengekomen onder mijn eigen naam ‘Arianne van Galen’ en ontstaat de focus vanzelf.

Vertrouw op je intuitie, speel en f**ck de focus! Het is lente…

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

4 gedachten over “F**ck de Focus en speel!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *