Over follow the flow en ondernemen. Het is Lente!

Sinds een half jaar coach ik geen medewerkers meer in organisaties. Dit is voor mij echt een groot afscheid geweest omdat ik dit al twintig jaar doe en eigenlijk niet anders wist dan dat. Organisatiecoach, teamcoach, leiderschapscoach, loopbaancoach, levenscoach… Ik liep er tegen aan dat ik mensen uiteindelijk in een systeem coachte die vaak niet dienend was aan het zielspad van die mens. Overspannen medewerkers weer naar gezondheid coachen, veranderingstrajecten met mensen die niet willen veranderen (vaak terecht), altijd gericht op groei.

Overspannen ZP’ers 

Parallel hier aan begeleid ik al een aantal jaren ZP’ers en MKB bedrijven. Nu zou je denken dat ondernemers die ervoor kiezen zelfstandig te gaan werken, het anders gaan doen. Nu is er de vrijheid om te doen wat klopt voor hen, nu kunnen zij luisteren naar hun lichaam, naar de cyclus van de seizoenen, de cyclus van de maan, naar hun eigen ademhaling, naar waar zij blij van worden. Maar niets is minder waar. Juist ook in deze groep zie ik voornamelijk ondernemers die maar doorrennen en zich richten op groei, groei en nog eens groei. Ondernemers die zichzelf en elkaar opjagen om groot te worden, meer omzet te draaien, meer klanten te hebben, grotere events te organiseren. Ondernemers die bezig zijn met zichtbaar worden op Social Media om dat je dat ‘moet doen’ (voor wie?) Voor hen is er nauwelijks een rustpunt, want de 24-uurs economie geldt ook voor ZZP’ers, je bent altijd bereikbaar, je MOET altijd bereikbaar zijn, en zichtbaar, en succesvol, en happy…

Ritme van de seizoenen

We doen alsof het altijd zomer is. Alsof je altijd ‘in bloei’ moet zijn. Alsof de bomen altijd verder groeien, geen blaadjes verliezen, geen sapstroom heeft die tot stilstand komt. Om in de lente een nieuwe ronde in te gaan, waar hele kleine fragiele tere blaadjes het levenslicht zien, die uitgroeien tot sterke diepgroene bladeren die voluit Co2 inademen en zuurstof uitademen, om daarna te verkleuren en vrij te geven. Terug naar binnen voor een nieuwe ronde.

Het is Lente, of het nu koud of warm is. Het seizoen van creëren en spelen, je seksuele energie laten stromen, ook in ondernemen (2e chakra) en de magie van synchroniciteit ervaren (6e chakra). Volledig je vrouwelijke energie volgen, overgave aan dat wat zich aandient.

Dan komt de wens naar orde, structuur en discipline vanzelf. De aanwezigheid van het mannelijke, het heilig handelen. Dienend aan de intuïtie en jouw wensen, zonder met de zweep erover te gaan.

Zo wordt ondernemen het volgen van een stroom, de flow in en buiten jou. Verbonden met de bron, de liefde, Tovervloed… Dat gaat niet over een heppiedepeppie blij, maar over een diepe basis van tevredenheid en vreugde. Ondernemen is ‘eigenlijk maar’ een vorm om te helen. Met elke cyclus een diepere en stevigere basis waardoor je hoog kunt vliegen.

Sjooooo fijn!

 

Delen is vermenigvuldigen... Graag!
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *